Szászország vadregényes tájaink

Szászország vadregényes tájain - Németország
  • Szászország vadregényes tájain
  • Németország | Németország
  • 1 időpont | már 49 990 Ft -tól
A szervező utazási iroda megjelölése : Szászország vadregényes tájaink
Leírás
Időpont: 2018.11.01-04.
Időtartam: 4 nap/3 éj
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: szállodában
Ellátás: reggeli
További részletek
BBP biztosítás(70 éves korig): 2.200 Ft/fő
BBP biztosítás(70 éves kortól): 4.400 Ft/fő
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000 Ft
Vacsora felár: helyszínen kb. 18 €/fő/vacsora
Kötelező idegenforgalmi adó+városbelépési díj: 30 €/fő (helyszínen fizetendő)
Várható belépődíjak: össz.: kb. 50 €/ fő
Ellátás
Reggeli
Vacsora felár: helyszínen kb. 18 €/fő/vacsora
Közlekedés
Autóbusszal
Program
1. nap:
Indulás reggel 6:40-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel.
Érkezés Moritzburgba a délutáni órákban. Megtekintjük az Erős Ágost lengyel király, és szász választófejedelem által épített reneszánsz kastélyt. A kastély egyik nevezetessége a meisseni porcelángyűjtemény, melyet maga az uralkodó gyűjtött össze. A másik, az Európában egyedülálló trófeagyűjtemény. Este a szállás elfoglalása Drezda környékén.

2. nap:
Reggeli után indulás Drezdába, ahol az Elba menti város legszebb műemlékeit tekintjük meg: Semper Operaház, Zwinger, Frauenkirche; Hofkirche; Drezdai kastély stb. A városnézést követően rövid szabadidő, majd gőzhajóval utazunk Pillnitz-be, ahol -a városnézésről már jól megismert- Erős Ágost mesebeli arborétumával körülvett kastélyát látogatjuk meg. Este visszatérés a szállásra.

3. nap:
Reggeli után indulás Lipcsébe. Útközben felkeressük Rochsburgot, melyet a Muldental gyöngyének nevezik a helyiek. A várat 1170 körül kezdték építeni a folyóvölgy egyik legszebb részén, és csaknem 200 éve kirándulók kedvelt célpontja. A várhoz tartozik a Szent Annáról elnevezett kápolna, oltára homokkőből készült. A bejáratnál a vár történetéről olvashattunk, majd betekintést nyerünk, hogy milyen bútorok között éltek, milyen tárgyakat használtak az utóbbi háromszáz évben az egykori lakók.
Továbbutazás Lichtenstein nevű településre. Nem elsősorban maga a falu nevezetes, hanem a mellette levő Miniwelt-Minikosmos nevű részben szabadtéri kiállítás és planetárium. A világ ismert épületeinek makettjei láthatók itt, az eredeti méret huszonötöd részére kicsinyítve. Talán nincs is olyan antik és modern híres épülete a világnak, aminek itt ne lenne makettje. Az épületeken kívül közlekedési eszközök működő modelljeit is megnézhettük, a hegyi kötélvasutakat, vonatokat vagy a müncheni repülőtérről felszálló, majd egy kör megtétele után oda visszaszálló Airbust.
A nap utolsó állomása Lipcse. Megismerkedünk a város föbb nevezetességeivel: Tőzsde, és Városháza épülete, Augustusplatz, Bach emlékmű stb. Este a szállás elfoglalása Lipcse környékén.

4. nap:
Reggeli után a napunkat az Elba fölé magasodó Bastei vidékén kezdjük, amely különleges sziklaalakzataival, vízmosásaival nyűgözi le a látogatókat. A környék leglátványosabb műemléke a Bastei kőhíd, mely 76 méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Megcsodáljuk a panorámát a közeli Königstein várából is. Indulás haza. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár tartalmazza az autóbuszos utazás, szállást, reggelis ellátás és az idegenvezetés költségeit.
Az ár nem tartalmazza
Belépődíjakat, idegenforgalmi adót, adminisztrációs díjat, egyágyas felárat és a biztosítást.

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.