Sorrento – Róma – Nápoly – Capri

Sorrento – Róma – Nápoly – Capri - Olaszország - Kampánia
  • Sorrento – Róma – Nápoly – Capri
  • Olaszország | Kampánia
  • 1 időpont | már 89 990 Ft -tól
Leírás
Időtartam: 8 nap/ 7 éj
Elhelyezés: ***szállodákban
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal


Buszos körutazásunk során elsőként meglátogatjuk az olasz fővárost, Rómát, ahol megnézzük a Forum Romanumot, a Szent Péter Bazilikát, az Angyalvárat, a Pantheont, a Spanyol lépcsőt, a Colosseumot, és feltétlenül dobunk pénzt a Trevi kútba, hogy később újra visszatérjünk az Örök városba. Körutazásunk további részében ellátogatunk Pompelybe, Nápolyba és Capri szigetére.
További részletek
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
Vacsora felár: 25.000 Ft/fő (5 vacsora, 2-6. estéig)
BBP biztosítás (70 éves korig): 4.400 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves kortól): 8.800 Ft/fő
Egyágyas felár: 38.000 Ft
Idegenforgalmi adó+városbelépési díj: össz.: 50 €/fő (helyszínen fizetendő)
Belépők hozzávetőleges árai kb: 60 €/fő
Ellátás
reggeli
Közlekedés
autóbusszal
Program
1. nap:
Indulás reggel 6:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás rövid szünetekkel. Este a szállások elfoglalása Bologna környékén.

2. nap:
Reggeli után továbbutazás Emilia Romagna és Toscana tartományokon keresztül Rómába. Rövid séta a Forum Romanumon, az ókori Róma emlékeit fedezhetjük fel. Szabadidő, majd a szállás elfoglalása Róma mellett.

3. nap:
Reggeli után folytatjuk Róma városának felfedezését: Szent Péter Bazilika(, mely a római katolikus egyház első számú szentélye), Angyalvár(kívülről) – Pantheon - Piazza di Spagna (Spanyol lépcső) – Trevi kút – Piazza Navona. Délután látogatás a Colosseumhoz, mely egykor gladiátor küzdelmek színhelye volt. Este visszatérés a szállásra


4. nap:
Reggeli után továbbutazás. Vulkántúra a Vezúvon, mely az európai kontinens legnagyobb működő vulkánja; ahonnan páratlan kilátás nyílik a nápolyi öbölre és sorrentói félszigetre. Kirándulásunkat az elfeledett városban Pompeiben zárjuk, mely egykor a Római Birodalom leggazdagabb városa volt az időszámítás előtti időkben. A Vezúv 79-es kitörése során elpusztult város romjai ma a Világörökség részét képezik. Este a szállások elfoglalása a Sorrentói-félszigeten.

5. nap:
Egész napos szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség: egész napos kirándulás Nápolyba az urlatórék hazájába: Dóm, San Gennaro ereklyéivel, királyi palota épülete, San Carlo Színház, Galleria Umberto stb. Délután a Solfatara, kénköves működő vulkánhoz látogatunk. A Nápoly közeli Solfatarában holdbéli táj fogad. Érezni a talpunk alatt a még aktív területek forrongását, a kráter közepén pedig forró iszap bugyog. Érdekes, izgalmas élmény. Este visszatérés a szállásra.
A fakultatív program ára: 35 €/fő

6. nap:
Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Anacapriba és Capriba. A Sorrentói-félszigetről Capri szigetére hajózunk át. Minibusszal Anacapriba kirándulunk, ahol kóstolót kapunk a környék jellegzetes citromlikőrjéből, a helyi Limoncellóból. A város hangulatos sétálóutcáján végighaladva megnézzük a „szirének fészkét” az ókori kapunál. Ezt követően Capri települését fedezzük fel, melyet a „Világ szalonjának” neveznek; a Szerelmesek útján sétálunk Augustus kertjébe, mediterrán növények illatárjában. Este visszahajózás Sorrentóba, majd visszatérés a szállásra.
A fakultatív program ára: 85 €/fő

7. nap:
Reggel indulás vissza észak felé. Útközben megálló Casertában, látogatás a Bourbon királyi palotába, és a palota kertjébe. Este a tranzitszállás elfoglalása Ferrara környékén.

8. nap:
Reggeli után rövid városnézés Ferrarában, majd utazás hazafelé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár tartalmazza az utazás, szállás, reggelis ellátás, és az idegenvezetés költségeit.
Az ár nem tartalmazza
Belépődíjakat, adminisztrációs díjat, kötelező idegenforgalmi adót és városbelépési díjat, egyágyas felárt, a vacsora felárt, és a biztosítást.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Ma Počasí v Neapol - transparent 26°C
Holnap Počasí v Neapol - transparent 18 - 26°C
09-26 Počasí v Neapol - transparent 15 - 20°C
09-27 Počasí v Neapol - transparent 14 - 24°C
Napkelte ideje 6:52
Napnyugta ideje 18:57
Páratartalom 59%