Prága, és Dél-Csehország kincsei

Prága, és Dél-Csehország kincsei - Csehország - Prága és környéke
  • Prága, és Dél-Csehország kincsei
  • Csehország | Prága és környéke
  • 0 időpont | már -tól
Leírás
Fedezzük fel együtt Prága és Dél-Csehország kincseit. Megtekintjük a Cseh főváros, a száz tornyú Prága nevezetességeit: Óváros, Vencel tér, Károly híd, Várnegyed, Szent Vitus Katedrális, Arany Utcácska, Szent György templom. Cseh ország déli részén pedig meglátogatjuk Ceské Budejovicét, Európa egyik leggazdagabb és legcsodálatosabb kastélyát, a Hluboká várkastélyát, Budvar sörgyárat, Cesky Krumlovot majd haza felé Trebon városában sétálunk.

Időpontok: 2018.05.18-21., 07.26-29., 09.27-30.
Időtartam: 4 nap/3 éj
Elhelyezés: ***szállodában
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal
További részletek
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves korig): 2.200 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.400 Ft/fő
Vacsora felár: 9.500 Ft/fő (3 vacsora)
Egyágyas felár: 12.000 Ft
Belépők hozzávetőleges árai kb: 900 CZK/fő
Kötelező idegenforgalmi adó+ városbelépési díj: 350 CZK/fő(helyszínen fizetendő)
Ellátás
reggeli
Közlekedés
autóbusszal
Program
1. nap:
Indulás reggel 06:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Délután a „városok királynőjének” is gyakran emlegetett cseh főváros nevezetességeivel ismerkedünk meg, az Óvároson át a Vencel tértől a Károly hídig (Lőportorony, Tyl színház, Óvárosi tér, Orloj stb.) Városnézés után szabadidő a hangulatos óvárosi részen, ahol betérhetünk valamelyik prágai sörözőbe, megkóstolni a finom cseh söröket, illetve ételspecialitásokat. Este a szálláshelyek elfoglalása.

2. nap:
Reggeli után folytatódik a prágai városnézés a Kisoldal, és a Vár negyed megtekintésével. A prágai vár (Prazsky hrad) Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guiness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. Megtekintjük a Szent Vitus Katedrálist, Arany Utcácskát, Szent György templomot, majd szabadidő. Este visszatérés a szállásra.

3. nap:
Reggeli után városnézés Csehország déli részén fekvő Ceské Budejovicében: Főtér, gyönyörű lábasházakkal, Sámson-kút, Városháza, Fekete-torony, Szent Miklós templom, Vas-szűz torony, Szűz Mária templom, régi Fegyverház stb. Ezt követően egy monumentális romantikus kastélyt, Európa egyik leggazdagabb és legcsodálatosabb kastélyát, a Hluboká várkastélyát keressük fel, mely windsori mintára épült. A nap végén egy kis lazítás: sörgyárlátogatás Csehország legnagyobb serfőzdéjében, a Budvar sörgyárban (Budweiser kóstolóval egybekötve), ahol már a 13. század óta főzték a finom, habos nedűt. Este a szállás elfoglalása Ceské Budejovice környékén.


4. nap:
Reggeli után városnézés a Moldva partján épült Cesky Krumlovban, melynek hangulatos főterét reneszánsz házak ölelik körül. A régi városháza, a Szent-Vitus templom, a minorita kolostor, a barokk színház mind páratlan műemlékei a városnak, nem beszélve a krumlovi várról, melyet a XIII. századtól folyamatosan építettek. Városnéző sétánk során megismerkedhetünk ezekkel a csodálatos műemlékekkel, melyek a Világörökség részét képezik.
Délután indulás hazafelé. Útközben azonban még vár ránk Trebon, egy tündéri városka, amelyet mindenki egyedülálló történelmi és technikai látnivalóiért, tradicionális haltenyésztéséért, valamint a híres Trebon Spa-ért keres fel. Városnézés Trebonban: Tyl-színház, Hradeci kapu, Szt. Egyed templom stb. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár tartalmazza az utazás, szállás, reggelis ellátás, és az idegenvezetés költségeit.
Az ár nem tartalmazza
Belépődíjakat, az idegenforgalmi adót, adminisztrációs díjat, vacsorát, egyágyas felárt és a biztosítást.

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.

Ma Počasí v Prague - transparent 12°C
Holnap Počasí v Prague - transparent 6 - 12°C
09-26 Počasí v Prague - transparent 3 - 13°C
09-27 Počasí v Prague - transparent 9 - 21°C
Napkelte ideje 6:51
Napnyugta ideje 18:56
Páratartalom 43%