Körutazás Írországba

Körutazás Írországba - Írország
  • Körutazás Írországba
  • Írország | Írország
  • 1 időpont | már 199 990 Ft -tól
Leírás
Időpont: 2018. 09.26-10.06.
Időtartam: 11 nap/10 éjszaka
Elhelyezés: ***szállodában (8 éj), Formule 1 tranzitszállás (1-1 éj)
Ellátás: Szállodában reggelis ellátás, Formule 1 tranzitszálláson önellátás
Utazás: autóbusszal
További részletek
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
BBP biztosítás(70 éves korig): 6.050 Ft/fő
BBP biztosítás(70 éves kortól): 12.100 Ft/fő
Egyágyas felár: 65.000 Ft
Vacsora felár (6 vacsora, 3-8. este): 39.000 Ft
Kötelező városbelépési díj+ idegenforgalmi adó: 50 €/fő
Belépők hozzávetőleges árai kb: 16 GBP + 90 €/fő
Ellátás
Szállodában reggelis ellátás, Formule 1 tranzitszálláson önellátás
Közlekedés
autóbusz
Program
1. nap
Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, majd este a tranzitszállás elfoglalása.

2. nap
Kora reggel kompátkelés, a partraszállást követően indulás Dél-Angliába, a Salisbury területén található Stonehenge-be, ahol a monumentális kőoszlopok megtekintésére kerül sor. A feltevések szerint kb. 5000 évvel ezelőtt építhették ezt a spirituális, pogány templomnak tartott helyet, az itt élő emberek. Innen továbbutazás Holyhead kikötője felé, szálláshely elfoglalása.

3. nap
Reggeli után indulás a kikötőbe, kompátkelés Írországba. A hatalmas luxuskompon minden megtalálható, mely az átkelést kényelmesebbé teheti: éttermek, bárok, kávézók, souvenir shopok, édesség boltok, fotelekkel, székekkel ellátott pihenőhelyiségek. Érkezés Dublinba a késő délutáni órákban. Este a szállások elfoglalása.

Dublinban csodálatos történetek keringenek, a Liffey folyóról, amely szép ívű hidak alatt folydogálva két részre osztja a várost, Molly Maloneról, a halárus lányról, akiről egy gyönyörű dal is született. Dublin igyekszik betölteni az Ír Köztársaság központjának szerepét, ugyanakkor önálló egységként is megállja a helyét.

Írországban mindig érezhetjük a tenger közelségét. Bármerre is utazunk a fű olyan zöld, mint sehol máshol, a tavak szinte tükörként verik vissza arcképünket, a hegyek között a tiszta levegő és a csönd felülmúlhatatlan.

4. nap
Délelőtt városnézés Dublinban: Először megcsodáljuk a Szt. Patrick katedrálist, melynek, kertjében, az egykori kútnál keresztelték meg a megtérőket. A katedrális Dublin büszkesége, hisz rengeteg történelmi esemény szemtanúja volt, melynek emlékeit a mai napig őrzi falai között. Majd megismerkedünk az ír „feketearany” gyártásának fortélyaival a Guiness Sörgyár Múzeumában. Aki sikeresen csapolja a nedűt, hivatalos oklevéllel térhet haza.
Délután folytatjuk városnézésünket: O’Connell utca, Szentháromság kollégium a Kelták könyvével, amely a korai kereszténység egyik legjelentősebb műalkotása, Half Penny Bridge. Városnézés után rövid szabadprogram. Este visszatérés a szállásra.

5. nap
Reggeli után az eredetileg 13. században épült, 18. században átépített, és 1996-ban felújított Powerscourt Estate kastélyhoz látogatunk, ahol megcsodáljuk a gyönyörű 19 hektáron elterülő kertjét, valamint a közelében fellelhető vízeséseket. A Wicklow hegységen keresztül utazva megállunk Glendaloughban, a Szt. Kevin által alapított kolostortelepülésen, amely egy sziklás területen található, két romantikus tó mellett. Délután a Wexford melletti Ír Nemzeti Örökség parkjába utazunk, ahol megismerkedünk az ír történelem 9000 évével, korszakokra bontva. Este a szállások elfoglalása Cork városában.

6. nap
Reggeli után szabadprogram Cork városában. Fakultatív kirándulási lehetőség: Kirándulás a Kerry-gyűrűn, amely Írország délnyugati partvidékének félszigetét járja körül, és a világ egyik legszebb panorámaútjának számít. Itt találhatóak Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. Különleges klímájának köszönhetően a pálmafák és bambuszok is otthon érzik itt magukat. (Minden írországi körutazás csúcspontja). Út közben a csodálatos környezetben épült Muckross House megtekintése a Killarney környéki tóvidéken.
A fakultatív program ára: 50 €/fő+ belépődíj

7. nap
Délelőtt fakultatív kirándulási lehetőség: Cobh kikötőváros megtekintése (Szt.Koloman katedrális, Kivándorlók múzeuma, Queenstown Heritage Center). Cobh kikötője volt az Atlanti-óceánon átkelő hajóknak az utolsó megállója (3 millió ír innen vándorolt ki Amerikába és a Titanic is innen indult utolsó útjára.). A következő programunk a Cork melletti Midletonban az Ír Whiskey Múzeumának megtekintése, ahol egy audiovizuális show keretében mutatják be a turistáknak az ír whiskey történetét és készítésének módját. Természetesen kóstoló is tartozik a programhoz. A fakultatív program ára: 30 €/fő+ belépődíj
Délután szabadprogram Corkban.

8. nap
Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás Kilkenny, az ország egyik leghangulatosabb kisvárosának megtekintése. Ismerkedés a várossal, lehetőség a várkastély megtekintésére. Majd továbbutazunk a Jerpoint apátsághoz (legszebb cisztercita kolostor Írországban.) Utána a Cashel sziklájához látogatunk, ahol a várnegyedet és a középkori templomot tekintjük meg. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt. Szállás Dublinban.

9. nap
Átkelés komppal Észak Walesbe. Este szálláshely elfoglalása Angol területen.

10. nap
Indulás Canterbury városába, mely zarándokhelyként vált híressé. Gótikus katedrálisa ma is az anglikán egyház fontos központja. Látogatás a katedrálisban, majd szabadprogram a gyönyörű középkori hangulatot árasztó belvárosban.
Ezután visszahajózunk a La Manche csatornán Calais-ba. Este a tranzitszállás elfoglalása francia területen.

11. nap
Érkezés az esti órákban Magyarországra.
Az ár tartalmazza
az autóbuszos utazás, két kompátkelés, szállások, megadott ellátás, idegenvezetés költségét.
Az ár nem tartalmazza
Félpanziós felár, egyágyas felár, városbelépő, adminisztrációs díj, biztosítás, belépők

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.

Ma Počasí v Dublin - transparent 21°C
Holnap Počasí v Dublin - transparent 16 - 22°C
08-21 Počasí v Dublin - transparent 16 - 21°C
08-22 Počasí v Dublin - transparent 17 - 23°C
Napkelte ideje 6:11
Napnyugta ideje 20:44
Páratartalom 73%