Kalandozás Erdély legszebb tájain

Kalandozás Erdély legszebb tájain - Románia - Közép Románia
  • Kalandozás Erdély legszebb tájain
  • Románia | Közép Románia
  • 0 időpont | már -tól
Leírás
Időpontok: 2018. 06. 20-24; 08.08-12; 10.19-23.
Időtartam: 5 nap/4 éj
Szállás: szálloda, panzió (saját fürdőszobás szobákban)
Ellátás: félpanzió (reggeli+ vacsora)
Utazás: autóbusszal
További részletek
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves korig): 2.750 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves kortól): 5.500 Ft/fő
Egyágyas felár: 14.000 Ft
Belépők hozzávetőleges árai kb: 90 LEI/fő
Ellátás
félpanzió (reggeli és vacsora)
Közlekedés
Autóbusz
Program
1. nap:
Indulás reggel 6:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A Királyhágón át érkezés a kalotaszegi medencébe. Betekintést nyerünk Körösfőn a helyi kazettás mennyezetű, négy fiatornyos középkori templom belsejébe, mely páratlan értéket képvisel. Továbbutazás Kolozsvárra. Rövid városnézés Kolozsváron: Szt. Mihály templom, Bánffy-Palota, Mátyás király szülőháza és lovas-szobra megtekintése. Este szállás Göcs környékén.
2. nap:
Reggeli után elindulunk Székelyudvarhelyre, útközben megállunk Szovátafürdőn (európai hírű gyógyfürdőhely), ahol az augusztusi időpontban lehetőség van megmártózni a messzi földön híres, meleg, és sós vizű Medve-tóban. Ezt követően látogatást teszünk a parajdi sóbányában, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helye. Majd megálló Korondon, a székely népművészet – elsősorban a fazekasok – fellegvárában. A nap zárásaként Farkaslakán megtiszteljük Tamási Áron síremlékét, és Szejkefürdőn a tizenkét székely kapuval övezett-a legnagyobb székely-Orbán Balázs sírhelyét. Este szállás Székelyudvarhely környékén.
3. nap:
Reggeli után elindulunk Csíksomlyóra. Útközben rövid megálló Homoródfürdőn, ahol megízlelhetjük a híres székelyföldi borvizet. Csíksomlyón megtekintjük a híres búcsújáró templomot, a csodatévő Szűz Mária szoborral. Megállás a madéfalvi veszedelem emlékművénél. Megismerkedünk Csíkdánfalván, a dánfalvi kerámia készítésével. Továbbindulunk a lélegzetelállítóan szép Békás szoroshoz, mely a Keleti-Kárpátok legszebb, legmonumentálisabb szurdokvölgye. Visszafele megálló a Gyilkos-tónál, mely Székelyföld egyik leglátogatottabb természeti ritkasága. A tó egyedisége a víz alá került fenyőerdő maradványa. Majd felkeressük a Zeteváraljai víztározót, mely 234 hektárával uralja a tájat a település felett. Este visszatérés a szállásra.
4. nap:
Reggeli után a Szent-Anna tóhoz látogatunk, mely egy kialudt vulkáni kráterben keletkezett (nyáron fürdési lehetőség, jó idő esetén). Majd túrát teszünk a szomszédos kráterben kialakult tőzegmohalápban. Visszaindulás a szállásra. Délután ismerkedés Székelyudvarhely belvárosával: Vasszékely szobra, Szoborpark, Városháza, Főtér. Kora este szekeres túrán ismerkedhetünk meg a környék legszebb részeivel és a Hargita felejthetetlen bájával, majd este visszatérés a szállásra.
5. nap:
Kora reggeli indulás hazafelé. Útközben rövid megálló Marosvásárhely főterén: Kultúrpalota, Közigazgatás ügyi Palota, lábasház, Köpeczi-Teleki ház, Ortodox Székesegyház. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár tartalmazza az autóbuszos utazás, szállás, félpanziós ellátás és az idegenvezetés költségeit.
Az ár nem tartalmazza
Belépődíjakat, adminisztrációs díjat, egyágyas felárt és a biztosítást.

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.