Bosznia, Montenegró, és Szerbia rejtett kincsei

Bosznia, Montenegró, és Szerbia rejtett kincsei, Bosznia-Hercegovina, 2018-07-10, Félpanzió
  • Bosznia, Montenegró, és Szerbia rej…
  • Bosznia-Hercegovina | Bosznia-Hercegovina
  • 2018-07-10 - 07-15 | 79 990 Ft -tól
Leírás
Időtartam: 6 nap/5 éj
Elhelyezés: *** szállodában (2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban)
Ellátás: félpanzió (reggeli+ vacsora)
Utazás: autóbusszal
További részletek
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (buszon fizetendő)
BBP biztosítás (70 éves korig): 3.300 Ft/fő
BBP biztosítás (70 éves kortól): 6.600 Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő
Kötelező idegenforgalmi adó+városbelépési díj: 30 €/fő (helyszínen fizetendő)
Várható belépődíj: kb. 50 €/fő

Szükséges úti okmány magyar állampolgároknak: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Montenegróban a hivatalos pénznem az Euro (€).
1 euro (€) = jelenleg kb. 315 Ft
1 euro= 100 eurocent
Érmék Használatban 1, 2, 5, 10, 20, 50 eurócent, 1€, 2€
Bankjegyek Használatban 5€, 10€, 20€, 50€, 100€, 200€, 500€


Boszniában a hivatalos pénznem a bosnyák konvertibilis márka (BAM).
1 márka (BAM) = kb. 160 Ft, 1 márka (BAM)= 0,5 Euro
1 BAM= 100 pfenning
Érmék Használatban 5, 10, 20, 50 pfenning, 1, 2, 5 márkás
Bankjegyek Használatban 50 pfenning, 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 márkás

Szerbiában a hivatalos pénznem a szerb dinár (RSD).
1 dinár (RSD) = kb. 4 Ft
Érmék Használatban 1, 2, 5, 10, 20 dinár
Bankjegyek Használatban 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 dinár

A költőpénzt célszerű Euróban vinni, mert a célországban nem minden esetben váltják a forintot, illetve kedvezőtlen árfolyamon történik az átváltás.

A márka, és dinár értéktelensége miatt szintén érdemes Eurót használni. A külföldi bank automaták (ATM) elfogadják a magyar bank- és hitelkártyákat.
Ellátás
félpanzió (reggeli+ vacsora)
Közlekedés
autóbusszal
Program
1. nap: Indulás reggel 5:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. A Neretva folyó mentén érkezünk Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Este a szállás elfoglalása Mostar környékén.

2. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Utazás Medjugorjeba, ahol egy kellemes sétát teszünk Mária megjelenésének helyéhez, majd fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére. Ezt követően indulunk, Dubrovnikba, a dalmát tengerpart műemlékekben egyik leggazdagabb városába: Óváros, Székesegyház, Ferences kolostor, Patika múzeum, Pile kapu megtekintése. Este a szállás elfoglalása Budva környékén.

3. nap: Reggeli után indulás Cetinjebe. Az egykor csak nehezen megközelíthető település, Montenegró fővárosa, és a Zeta fejedelemség központja is volt az évszádok során. A Cipur kápolnában helyezték örök nyugalomra az utolsó uralkodó, és családja földi maradványait. Következő állomásunk a pravoszláv hívők ezreit vonzó Szent Péter kolostor, ahol a szent kereszt egy darabját, és Keresztelő János relikviáit őrzik. Majd a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy felé vesszük az irányt, a Lovcen Nemzeti Parkba. Pihenőnk során lehetőségünk lesz megkóstolni a híres sonkájukat, sajtjukat Njeguši településén, ahol a helyiek nagy örömmel fogadják az érdeklődő vendégeket. Este visszatérés a szállásra.

4. nap: Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás:
Hajóról, és gyalogosan fedezzük fel a Kotori-öböl szigeteit, és rejtett szépségeit. Tivat kikötőjéből hajózunk ki, majd az első állomásunk Szirti Madonna szigete. A sziget érdekessége hogy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Ma katolikus zarándokhely. Templomának és múzeumának egyedülálló kincseit a világ minden tájáról hajósok hordtak össze. A nap fénypontja Az UNESCO Világörökség részét képező, egyedülálló Kotor városa. Séta a hangulatos óvárosban: régi kikötő, várfalak, főtér, Fegyverek tere, Szent Lukács templom, Szent Trifun Székesegyház. Továbbutazás Budvába, az Adria egyik legrégebbi településére, mely egyben Montenegró tengerpartjának mai fővárosa. Rövid séta, majd visszatérés a szállásra.
Fakultatív program ára: 30 €/fő (+ hajójegy)

5. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Napunkat Montenegró egyik legismertebb zarándokhelyén kezdjük, mely Nikšić mellett, egy kősziklába épült Ostrog monostor. A látvány egyedülálló! A kolostort a XVII. században Vasilije építette, majd itt is temették el. A csodatévő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak. Továbbutazunk a Durmitor Nemzeti Parkon keresztül. Útközben megálló a festői Tara folyó völgyében, melynek hossza 15 km, és a világ második legmélyebb kanyonja. Este a szállás elfoglalása Čačak környékén.

6. nap: Reggeli után indulás haza. Út közben Nándorfehérvárra (Belgrádba) utazunk: először bejárjuk a várat, majd rövid szabadprogram a szerb főváros központjában. Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár mely tartalmazza az utazás, szállás, félpanziós ellátás, idegenvezetés költségeit
Az ár nem tartalmazza
Belépődíjakat, adminisztráció díjat, egyágyas felárt és a biztosítást.

Választot időpont: 2018-07-10 - 07-15 | 79 990 Ft -tól

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

További időpontok: