A kastélyok és legendák földje: Skócia

A kastélyok és legendák földje: Skócia - Egyesült Királyság - Skócia
  • A kastélyok és legendák földje: Skó…
  • Egyesült Királyság | Skócia
  • 0 időpont | már -tól
Leírás
Időpontok: 2018. 07.07-14.; 09.15-22.
Időtartam: 8 nap/7 éjszaka
Elhelyezés: Családoknál (4 éj), Komphajón kabinokban (1-1 éj), Formule 1 tranzitszálláson (1éj)
Ellátás: Tranzitszálláson, komphajón- önellátás, Családoknál- teljes ellátás (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
Utazás: autóbusszal
Ellátás
Tranzitszálláson, komphajón- önellátás,
Családoknál- teljes ellátás (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
Közlekedés
autóbusszal
Program
1. nap:
Indulás reggel 5:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Egész napos utazás után este a tranzitszállás elfoglalása.
2. nap:
Továbbutazás Amszterdamba, ahol felfedezzük a történelmi belvárost: Majd elkezdjük városnéző sétánkat Amszterdamban: Dam tér, Nieuwe Kerk, Királyi Palota, Monument van de Weereldorloog, Damrak, Beurs - Árutőzsde, Central station, Városháza, Oude Kerk, Rembrandt-ház stb. Ezt követően szabadidő. Este Amszterdam kikötőjéből komphajóval utazunk Newcastle-be. Éjszaka a komphajón 4 fős, saját fürdőszobás kabinokban.

3. nap:
Érkezés reggel Newcastle-be, továbbindulunk Skócia felé. Először a templomos és a szabadkőműves jelképekkel díszített Rosslyn kápolnát keressük fel, mely a Davinci-kód című könyvből/filmből is ismert(itt keresték a Szent Grált). A világ egyik legmisztikusabb helyéről számos legendát, történetet hallhatunk idegenvezetőnktől. Ezt követően ellátogatunk a világon egyedülálló mérnöki csodához, Falkirk Wheel vízduzzasztóhoz, ahol két különböző magasságú csatorna között emeli át a kisebb hajókat, így oldva meg azok hajózhatóságát (melyet mi is kipróbálunk!). A Falkirket, Edinburgel összekötő Union-csatorna és folytatása a Clyde-csatorna vizének szintkülönbsége 24 méter és mégis teljes hosszában közlekednek rajta hajók. Délután felefedezzük Stirlinget: megtekintjük a város középkorból fennmaradt várát, valamint a Wallace Monument-et, mely William Wallace-nek, a skót nemzeti hősnek állít emléket. Este a szálláshelyek elfoglalása Stirlingnél, családoknál.

4. nap:
Egész napos program a skót fővárosban: Edinburgh Castle, Camera Obscura, Royal Mile, Whisky Múzeum, St. Giles Cathedral, Parliament House, John Knox’s House, Canongate, Holyrood Palace, Princess Str., Scott Monument, Waverley Shopping Center…Este visszatérés a családokhoz.

5. nap:
Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Kirándulás a Loch Ness tóhoz. Útközben a csodálatos Blair Castle megtekintése, ahol még az earl-ök ma is élnek. Invernessen áthaladva érkezés a Loch Ness-i tóhoz, mely a híres szörny, Nessi otthona. Hajóra szállunk és a tavat átszelve (közben figyelve hátha Nessi is felbukkan a habok közül) gyönyörködünk a tájban. Urquhart váránál kötünk ki. Este visszatérés a családokhoz.
A fakultatív program ára: 30 GBP/fő (+ belépődíjak, hajójegy)

6. nap:
Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Délelőtt Abbotsfordba kirándulunk, a skót költő, Sir Walter Scott álom kastélyához, melynek érdekessége hogy saját tervei alapján középkori kastély mintájára építtetett. A kastélyban megtekinthető az eredeti berendezés, számos műtárgy és a Melrose apátság felejthetetlen romjaihoz. Az apátságot I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol az egykori szentély falánál teljes titokban temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Látogatás egy Whisky lepárlóba, ahol a whisky készítés rejtelmeibe pillanthatunk be, és természetesen a kóstoló sem marad el. Este visszatérés a családokhoz.
A fakultatív program ára: 25 GBP/fő (+ belépődíjak)

7. nap:
Reggel a szállás elhagyása. Út közben megálló Alnwick kastélynál, mely a páratlan szépsége mellett arról híres, hogy itt forgatták a Harry Potter című film egy részét (a seprűlovagolást a kastély udvarán ki is próbálhatjuk! ). Kellemes séta kastélyparkban, ahol felkeressük a sövénylabirintust, és a ma már világhírű két belga kertész (Jacques és Peter Wirtz) által tervezett mérgező növényekből álló kertrészt, melynek célja hogy minél több ember legyen tisztában a természet veszélyeivel. Délután továbbutazás Newcastle-be. Komppal kelünk át Amszterdamba. Éjszaka a komphajón 4 fős, saját fürdőszobás kabinokban.

8. nap:
Indulás hazafelé. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, visszaérkezés Budapestre, a késő éjszakai órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár tartalmazza tartalmazza az autóbuszos utazás, szállások, megadott ellátás, komp, és az idegenvezetés költségét.
Az ár nem tartalmazza
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
BBP biztosítás(70 éves korig): 4.950 Ft/fő
BBP biztosítás(70 éves kortól): 9.900 Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000 Ft

2/3 ágyas kabin felár
(amennyiben nem szeretnének 4 fős kabinos elhelyezést):
15.000 Ft/fő/út

Belépők hozzávetőleges árai kb: 200 GBP/fő

Kötelező városbelépési díjak, idegenforgalmi adók:
össz.: 25 GBP/fő

A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) helyszínen igényelhető kb. 25-30 Euro/út

A GPS koordináták nem elérhetőek