Toszkána kincsei és Elba-szigete

Toszkána kincsei és Elba-szigete

Időpontok:       2017. 04.29-05.04; 06.19-24; 08.14-19.

Időtartam:        6 nap/ 5 éj

Elhelyezés:       ***szállodában

Ellátás:               reggeli

Utazás:             autóbusszal

 

Program:

 

1. nap: Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, az 56-osok tere, Időkeréktől.  Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben megtekintjük a Trieszt közelében lévő Miramare kastélyt, mely egykor Habsburg Miksáé volt. A kastély minden ablakából csodálatos panoráma nyílik a tengerre. Este a szállások elfoglalása Montecatiniben.

 

2. nap: Reggeli után Lucca városának felfedezése, mely egykor a 2. legnagyobb köztársaság volt Velence után Itália területén. A város leghíresebb szülötte Puccini, akinek emlékére szervezik nyaranta a város opera fesztiválját. Műemlékei közé tartozik számos gyönyörű templom, mint például a Szent Martin Dóm, vagy a San Michele in Foro Bazilika. Séta a hangulatos belvárosi részen. Délután látogatás Pisa Pantheonjába, a szent föld egy darabját őrző épületcsoportnál: Dóm, Keresztelőkápolna, és a híres Ferde torony. Este visszatérés a szállásra.

 

3. nap: Egész napszabadprogram. Vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Egész napos kirándulás, melynek során két csodálatos várost fedezhetünk fel: Sienát, a frankok városát, és San Gimignanot, a tornyok városát. San Gimignano középkori hangulatot idéző városában teszünk sétát, majd városnézés Sienában: Római kapu, Il Campo, a Földanya kútja, Városháza, Dóm stb. Városnézés után szabadidő, majd este visszatérés a szállásra.

Fakultatív program ára: 40 €/fő

 

4. nap: Egész napos szabadprogram. Vagy fakultatív kirándulási lehetőség:

Livorno kikötőjéből Elba-szigetére hajózunk. Elba a Toszkán - szigetek közül a legnagyobb. Egykor etruszkok népesítették be, majd Napóleon száműzetését töltötte a szigeten 1814-15 között. Megtekinthetjük még ma is a „Molnár házát”, mely Napóleon „börtöneként” szolgált. Elsétálunk a kikötőváros, Portoferraio festői történelmi központjába. Városnéző séta, majd visszatérés az „olasz csizmára”. Visszaindulás a szállásra, útközben vásárlási lehetőség. Fakultatív program ára: 40 €/fő

 

5. nap: Egész napos városnézés a reneszánsz kor bölcsőjében, Firenzében. Séta a Harisnyások utcáján, és látogatás a klasszikus firenzei műemlékeknél: Medici kápolna, Dóm, Giotto torony, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, Basilica Santa Croce stb. Este visszatérés a szállásra. Este lehetőség felvonóval megközelíteni Montecatini Alto hangulatos középkori települését, mely egy hegy tetején emelkedik. Este visszatérés a szállásra.

 

6. nap: Reggeli után indulás hazafelé, egész napos utazás, rövid pihenőkkel. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.