Szászország vadregényes tájain

Szászország vadregényes tájain

1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor Budapest, 56-osok tere, Időkeréktől. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel.

Érkezés Moritzburgba a délutáni órákban. Megtekintjük az Erős Ágost lengyel király, és szász választófejedelem által épített reneszánsz kastélyt. A kastély egyik nevezetessége a meisseni porcelángyűjtemény, melyet maga az uralkodó gyűjtött össze. A másik, az Európában egyedülálló trófeagyűjtemény. Este a szállás elfoglalása Drezda környékén.

 

2. nap:

Reggeli után indulás Drezdába, ahol az Elba menti város legszebb műemlékeit tekintjük meg: Semper Operaház, Zwinger, Frauenkirche; Hofkirche; Drezdai kastély stb. A városnézést követően rövid szabadidő, majd gőzhajóval utazunk Pillnitz-be, ahol -a városnézésről már jól megismert- Erős Ágost mesebeli arborétumával körülvett kastélyát látogatjuk meg. Este visszatérés a szállásra.

 

3. nap:

Reggeli után indulás Lipcsébe. Útközben felkeressük Rochsburgot, melyet a Muldental gyöngyének nevezik a helyiek. A várat 1170 körül kezdték építeni a folyóvölgy egyik legszebb részén, és csaknem 200 éve kirándulók kedvelt célpontja. A várhoz tartozik a Szent Annáról elnevezett kápolna, oltára homokkőből készült. A bejáratnál a vár történetéről olvashattunk, majd betekintést nyerünk, hogy milyen bútorok között éltek, milyen tárgyakat használtak az utóbbi háromszáz évben az egykori lakók.

Továbbutazás Lichtensteinnevű településre. Nem elsősorban maga a falu nevezetes, hanem a mellette levő Miniwelt-Minikosmosnevű részben szabadtéri kiállítás és planetárium. A világ ismert épületeinek makettjei láthatók itt, az eredeti méret huszonötöd részére kicsinyítve. Talán nincs is olyan antik és modern híres épülete a világnak, aminek itt ne lenne makettje. Az épületeken kívül közlekedési eszközök működő modelljeit is megnézhettük, a hegyi kötélvasutakat, vonatokat vagy a müncheni repülőtérről felszálló, majd egy kör megtétele után oda visszaszálló Airbust.

A nap utolsó állomása Lipcse. Megismerkedünk a város föbb nevezetességeivel: Tőzsde, és Városháza épülete, Augustusplatz, Bach emlékmű stb. Este a szállás elfoglalása Lipcse környékén.

 

4. nap:

Reggeli után a napunkat az Elba fölé magasodó Bastei vidékén kezdjük, amely különleges sziklaalakzataival, vízmosásaival nyűgözi le a látogatókat. A környék leglátványosabb műemléke a Bastei kőhíd, mely 76 méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Megcsodáljuk a panorámát a közeli Königstein várából is. Indulás haza. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Szászország vadregényes tájain

Szászország vadregényes tájain

Németország

4 nap    2018-11-01

Ellátás: Reggeli  

autóbusz FM

Oldal 1 a 1, ábrázolva 1 kínálatok 1 teljesen, tól 1. ig 1. kínálat-ig.