Sorrento, Róma, Nápoly, Capri

Sorrento, Róma, Nápoly, Capri

Időpontok:                   2017. 06.19-26; 07.24-31; 10.16-23.

 Időtartam:                   8 nap/ 7 éj             

Elhelyezés:                    ***szállodákban

Ellátás:                reggeli

Utazás:                autóbusszal

 

Buszos körutazásunk során elsőként meglátogatjuk az olasz fővárost, Rómát, ahol megnézzük a Forum Romanumot, a Szent Péter Bazilikát, az Angyalvárat, a Pantheont, a Spanyol lépcsőt, a Colosseumot, és feltétlenül dobunk pénzt a Trevi kútba, hogy később újra visszatérjünk az Örök városba. Körutazásunk további részében ellátogatunk Pompelybe, Nápolyba és Capri szigetére.

 

Program:

 

1. nap:

Indulás reggel 5:00-kor Esztergomból. Folyamatos utazás rövid szünetekkel. Este a szállások elfoglalása Bologna környékén.

 

2. nap:

Reggeli után továbbutazás Emilia Romagna és Toscana tartományokon keresztül Rómába. Rövid séta a Forum Romanumon, az ókori Róma emlékeit fedezhetjük fel. Szabadidő, majd a szállás elfoglalása Róma mellett.

 

3. nap:

Reggeli után folytatjuk Róma városának felfedezését: Szent Péter Bazilika(, mely a római katolikus egyház első számú szentélye), Angyalvár(kívülről) – Pantheon - Piazza di Spagna (Spanyol lépcső) – Trevi kút – Piazza Navona. Délután látogatás a Colosseumhoz, mely egykor gladiátor küzdelmek színhelye volt. Este visszatérés a szállásra

 

 

4. nap:

Reggeli után továbbutazás. Vulkántúra a Vezúvon, mely az európai kontinens legnagyobb működő vulkánja; ahonnan páratlan kilátás nyílik a nápolyi öbölre és sorrentói félszigetre. Kirándulásunkat az elfeledett városban Pompeiben zárjuk, mely egykor a Római Birodalom leggazdagabb városa volt az időszámítás előtti időkben. A Vezúv 79-es kitörése során elpusztult város romjai ma a Világörökség részét képezik. Este a szállások elfoglalása a Sorrentói-félszigeten.

 

5. nap:

Egész napos szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség: egész napos kirándulás Nápolyba az urlatórék hazájába: Dóm, San Gennaro ereklyéivel, királyi palota épülete, San Carlo Színház, Galleria Umberto stb. Délután a Solfatara, kénköves működő vulkánhoz látogatunk. A Nápoly közeli Solfatarában holdbéli táj fogad. Érezni a talpunk alatt a még aktív területek forrongását, a kráter közepén pedig forró iszap bugyog. Érdekes, izgalmas élmény. Este visszatérés a szállásra.

A fakultatív program ára: 35 €/fő

 

6. nap:

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Anacapriba és Capriba. A Sorrentói-félszigetről Capri szigetére hajózunk át. Minibusszal Anacapriba kirándulunk, ahol kóstolót kapunk a környék jellegzetes citromlikőrjéből, a helyi Limoncellóból. A város hangulatos sétálóutcáján végighaladva megnézzük a „szirének fészkét” az ókori kapunál. Ezt követően Capri települését fedezzük fel, melyet a „Világ szalonjának” neveznek; a Szerelmesek útján sétálunk Augustus kertjébe, mediterrán növények illatárjában. Este visszahajózás Sorrentóba, majd visszatérés a szállásra. 

A fakultatív program ára: 85 €/fő

 

7. nap:

Reggel indulás vissza észak felé. Útközben megálló Casertában, látogatás a Bourbon királyi palotába, és a palota kertjébe. Este a tranzitszállás elfoglalása Ferrara környékén.

 

8. nap:

Reggeli után rövid városnézés Ferrarában, majd utazás hazafelé. Érkezés Esztergomba a késő esti órákban.

Sorrento – Róma – Nápoly – Capri

Sorrento – Róma – Nápoly – Capri

Olaszország » Kampánia

8 nap    2018-10-16

Ellátás: Reggeli  

autóbusz FM

Oldal 1 a 1, ábrázolva 1 kínálatok 1 teljesen, tól 1. ig 1. kínálat-ig.