Salzburg- Neuschwanstein- Hohenswangau-Hallstatt-Bad Ischl

Salzburg- Neuschwanstein- Hohenswangau-Hallstatt-Bad Ischl

Időpontok:                   2017. 04.29-05.01; 06.03-05; 08.05-07; 10.21-23.

Időtartam:                    3 nap/2 éj

Elhelyezés:                    ***panzió

Ellátás:                reggeli

Utazás:                autóbusszal

 

Program:

1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor Budapest, 56-osok tere, Időkeréktől. Utazás Győr-Hegyeshalom-Linz útvonalon. Érkezés a Salzkammerguti tóvidékre a kora délutáni órákban. Városnézés Salzburgban: Mirabelll kastély parkja, Mozart lakóháza, Mozart szülőháza, Régi városháza, Piactér, Mozart szobor, Dóm, Hercegérseki Palota, Salzburgi vár, Ferences templom, Kis-, és Nagy Kultúrpalota, lóúsztató, Egyetemi templom. Városnézés után szabadidő Este a szállás elfoglalása.

 

2. nap:

Egész napos szabadprogram Salzburgban vagy fakultatív kirándulás II. Bajor Lajos mesébe illő kastélyába, a német lovagvárak mintájára épült, világviszonylatban is mesterműnek számító Neuschwansteinban. Emlékeznek még a kastélyra Walt Disney Hamupipőkéjében? Bármilyen nehéz elhinni, a Disneylandban is felépített épület nem a képzelet szüleménye, hanem a nagyon is valóságos neuschwansteini kastély utánzata. A szomszédos Hohenschwangau várát, II. Miksa rezidenciáját is megcsodáljuk. Este visszatérés a szállásra.
Fakultatív program ár: 25 €/fő (+ belépők)

 

3. nap:

Reggeli után hazaindulás. Hallstattot keressük fel, mely a sókitermelés egyik fontos központja a tóvidéken. Fekvése, templomai, vízesése páratlan látványt nyújt. Továbbutazás a Salzkammergut fővárosának tartott Bad-Ischl-be, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarat töltötte. Látogatás a császár villájában, ahol sok magyar vonatkozású emlék is található. Hazaérkezés az esti órákban a kiindulási helyre. 

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.