Prága és Dél-Csehország kincsei

Prága és Dél-Csehország kincsei

Időpontok:           2017. 05. 04-07; 07. 13-16; 09.28-10.01.

Időtartam:          4 nap/3 éj

Elhelyezés:                    ***szállodában

Ellátás:                reggeli

Utazás:                 autóbusszal

 

Program:

  1. nap:

Indulás reggel 06:00-kor Budapestről, az 56-osok tere, Időkeréktől. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Délután a „városok királynőjének” is gyakran emlegetett cseh főváros nevezetességeivel ismerkedünk meg, az Óvároson át a Vencel tértől a Károly hídig (Lőportorony, Tyl színház, Óvárosi tér, Orloj stb.) Városnézés után szabadidő a hangulatos óvárosi részen, ahol betérhetünk valamelyik prágai sörözőbe, megkóstolni a finom cseh söröket, illetve ételspecialitásokat. Este a szálláshelyek elfoglalása.

 

  1. nap:

Reggeli után folytatódik a prágai városnézés a Kisoldal, és a Vár negyed megtekintésével. A prágai vár (Prazsky hrad) Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guiness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. Megtekintjük a Szent Vitus Katedrálist, Arany Utcácskát, Szent György templomot, majd szabadidő. Este visszatérés a szállásra.

 

  1. nap: 

Reggeli után városnézés Csehország déli részénfekvő Ceské Budejovicében: Főtér, gyönyörű lábasházakkal, Sámson-kút, Városháza, Fekete-torony, Szent Miklós templom, Vas-szűz torony, Szűz Mária templom, régi Fegyverház stb. Ezt követően egy monumentális romantikus kastélyt, Európa egyik leggazdagabb és legcsodálatosabb kastélyát, a Hluboká várkastélyát keressük fel, mely windsori mintára épült. A nap végén egy kis lazítás: sörgyárlátogatás Csehország legnagyobb serfőzdéjében, a Budvar sörgyárban (Budweiser kóstolóval egybekötve), ahol már a 13. század óta főzték a finom, habos nedűt. Este a szállás elfoglalása Ceské Budejovice környékén.

 

 

4. nap: 

Reggeli után városnézés a Moldva partján épült Cesky Krumlovban, melynek hangulatos főterét reneszánsz házak ölelik körül. A régi városháza, a Szent-Vitus templom, a minorita kolostor, a barokk színház mind páratlan műemlékei a városnak, nem beszélve a krumlovi várról, melyet a XIII. századtól folyamatosan építettek. Városnéző sétánk során megismerkedhetünk ezekkel a csodálatos műemlékekkel, melyek a Világörökség részét képezik.

Délután indulás hazafelé. Útközben azonban még vár ránk Trebon, egy tündéri városka, amelyet mindenki egyedülálló történelmi és technikai látnivalóiért, tradicionális haltenyésztéséért, valamint a híres Trebon Spa-ért keres fel. Városnézés Trebonban: Tyl-színház, Hradeci kapu, Szt. Egyed templom stb. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Az árak kidolgozása folyamatban van.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.