Plitvicei tavak–Isztriai-félsziget

Plitvicei tavak–Isztriai-félsziget

Időpontok:              2017. 05.12-14; 07.21-23; 09.22-24; 10.21-23.

Időtartam:               3 nap/2 éj

Elhelyezés:               **szállodában (közvetlen tengerparti szálloda!), saját fürdőszobás szobákban

Ellátás:                    reggeli

Utazás:                    autóbusszal

 

Program:

1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor Budapestről az 56-osok tere, Időkeréktől. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Útközben látogatást teszünk a lélegzetelállítóan szép Plitvicei Nemzeti Parkba ahol gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, megkövesedett fatörzseket, közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket. Továbbutazás, este a szállás elfoglalása a Kvarner- öböl partvidékén.

2.    nap: Egész napos szabadprogram a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség az Isztriai félszigeten. Első állomásunk Pula, Isztria fővárosa, mely gazdag történelmi örökségekkel rendelkezik, például egy teljes valójában pompázó római amfiteátrummal (megtekintés belülről is!!), mely egykor a gladiátorjátékok véres színtere volt. Mára már feltárták a nézőtér alatti szintet is ahonnan a vadállatok, gladiátorok, rabszolgák jelentek meg a harctéren. Ezen kívül rendkívül sok, jó állapotban megmaradt római építménnyel büszkélkedhet, melyek egyedivé teszik a számos horvátországi üdülőhely között. Majd Rovinj romantikus óvárosi részen teszünk sétát és a Szt. Eufémia székesegyházat tekintjük meg, melynek harangtornyából bámulatos látvány tárul elénk. Rovinjt az Isztria gyöngyszemének is nevezik egyedülálló szépsége, és műemlékekben gazdag belvárosának köszönhetően.Számottevő és látványos régészeti feltárásokkal, műemlékekkel rendelkezik az illír, a római és a velencei időkből. Este visszatérés a szállásra. 

Fakultatív program ára: 5.000 Ft/fő (Helyszínen fizetendő, Forintban.)+ belépők

 3.    nap: Reggeli után indulás hazafele. Útközben megtekintjük Horvátország fővárosát, Zágrábot. Séta a hangulatos belvárosi részen: Vár, Akadémia, Ilica, Jelasics-tér, Szent István székesegyház, Kaptol-domb, stb.

Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Advent Zágrábban

Advent Zágrábban

Horvátország

1 nap    2018-12-08

Ellátás: Önellátás  

autóbusz

8 490 Ft

-47%


Oldal 1 a 3, ábrázolva 1 kínálatok 3 teljesen, tól 1. ig 1. kínálat-ig.