London, Oxford, Stonehenge, diákutak

London – Oxford - Stonehenge

Időpontok: megbeszélés szerint, választható időpontban.

Időtartam: 8 nap/7 éj

Elhelyezés: tranzitszállás és családoknál

Ellátás: tranzitszálláson önellátás, családoknál teljes ellátás

Utazás: luxusautóbusszal

 

Program:

 

1. nap:

Indulás a kora reggeli órákban megbeszélt helyről. Rövid pihenők beiktatásával érkezés a Köln melletti tranzitszállásra az esti órákban.

2. nap:

Továbbutazás, átkelés a La Manche-csatornán .Délután a páratlan szépégő Leeds kastély megtekintése következik, mely VII. Henrik egyik kedvenc kastélya volt. Utolsó tulajdonosa Lady Olivia Baillie 1926-ban vásárolta meg. Halála után alapítványa megnyitotta nagyközönség előtt. Este a szállás elfoglalása.

3. nap:

Délelőtt a Westminster Apátság, az angol királyok, művészek legfőbb temetkezési helyének, a szigetországi gótika egyik legszebb példájának megtekintése, majd séta a St. James parkban és a Buchingham palotánál. Délután pillantás a városra a híres London Eye óriáskerékről, mely a város egyik legnépszerűbb látványossága. Ezt követően ismerkedés a Madame Tussaud’s Múzeum viaszlakóival, sztárjaival, történelmi személyiségével, utazás a kicsinyített fekete londoni taxikban, keresztül London történelmén.

4. nap:

Délelőtt séta Greenwichben a csillagászat, térképészet és geográfia kultikus helyén. Itt találkozik a keleti és nyugati félteke, itt húzódik a „0” hosszúsági fok. Ezt követően ismerkedés az angol történelem legismertebb és legvéresebb helyével a Tower-el, a Fehér Toronytól az Ékszerek Házáig, ahol a koronaékszerek is megtekinthetők.

Fotószünet a Trafalgar térnél, majd a nap befejezéseként a British Múzeum következik, melynek kiállítási anyaga az emberiség több ezer évét dolgozza fel: Elgin márványkő, Rosette-i kő stb.

5. nap:

Látogatás Anglia egyik legszebb középkori kastélyában Warwick-ban, melynek leghatalmasabb ura a XV: századi Warwick gróf volt, akit a Rózsák háborújában „királycsinálónak” neveztek. A kastély üzemeltetője és tulajdonosa 1978 óta a Madame Tussaud’s Múzeum,  ezért a látvány és az élmény garantált. Látogatás Startford upon Anovban, Shakespeare szülőhazájában, amely favázával és berendezéseivel kitűnően érzékelteti az Erzsébet kor hangulatát és méltó emléket állít a költőóriásnak. Továbbutazás Oxfordba. Látogatás a Krisztus Katedrálisban, mely Anglia legkisebb katedrálisa. A látogató részese lehet Harry Potter csodavilágának a híres ebédlőben, ahol a film egyes jeleneteit forgatták.

 

6. nap:

Kirándulás Stonehengebe, ahol az ősi kövek nagy hatással voltak a tudósokra, régészekre és a kíváncsiskodókra is. A „függő kövek” rejtélyét a mai napig sem sikerült egyértelműen megfejteni. Erich von Däniken földönkívüli lényekkel magyarázta a kőkör építését. Délután ismerkedés Windsor viktoriánus hangulatával, II. Erzsébet királyi rezidenciájával, a gyönyörű kastéllyal. Windsor alapítása óta a legrangosabb angol lovagrend, a Térdszalagrend központja

7. nap:

Búcsú Angliától Canterburyben. A katedrális és a Thomas Beckett elleni merénylet helyszínének megtekintése következik, majd Bossányi Ervin 1954-ben átadott ablakai tekinthetők meg, melynek témája a II. világháborúban megtört emberiség béke iránti vágyát szimbolizálja. Utazás hazafelé, átkelés a La Manche-csatornán, utazás a tranzitszállásra.

8. nap:

Korai hazaindulás reggeli után. Utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés a megbeszélt helyre az esti órákban.