Kastélyok és legendák földjén: Skócia

Kastélyok és legendák földjén: Skócia

A KASTÉLYOK ÉS LEGENDÁK FÖLDJE, SKÓCIA

 

Időpontok:     2017. 07. 08-16; 09. 16-24.

Időtartam:      9 nap/7 éjszaka
Elhelyezés:    
Családoknál (4 éj), Komphajón kabinokban (1-1 éj), Formule 1 tranzitszálláson (1éj)

Ellátás:            Tranzitszálláson, komphajón- önellátás, Családoknál- teljes ellátás (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

Utazás:            autóbusszal

 

Program:

1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, az 56-osok tere, Időkeréktől. Egész napos utazás után este atranzitszállás elfoglalása.

2. nap:

Továbbutazás Amszterdamba, ahol felfedezzük a történelmi belvárost: Majd elkezdjük városnéző sétánkat Amszterdamban: Dam tér, Nieuwe Kerk, Királyi Palota, Monument van de Weereldorloog, Damrak, Beurs - Árutőzsde, Central station, Városháza, Oude Kerk, Rembrandt-ház stb. Ezt követően szabadidő. Este Amszterdam kikötőjéből komphajóval utazunk Newcastle-be. Éjszaka a komphajón 4 fős, saját fürdőszobás kabinokban.

 

3. nap:  

Érkezés reggel Newcastle-be, továbbindulunk Skócia felé. Először a templomos és a szabadkőműves jelképekkel díszített Rosslyn kápolnát keressük fel, mely a Davinci-kód című könyvből/filmből is ismert(itt keresték a Szent Grált). A világ egyik legmisztikusabb helyéről számos legendát, történetet hallhatunk idegenvezetőnktől.  Ezt követően ellátogatunk a világon egyedülálló mérnöki csodához, Falkirk Wheel vízduzzasztóhoz, ahol két különböző magasságú csatorna között emeli át a kisebb hajókat, így oldva meg azok hajózhatóságát (melyet mi is kipróbálunk!). . A Falkirket, Edinburgel összekötő Union-csatorna és folytatása a Clyde-csatorna vizének szintkülönbsége 24 méter és mégis teljes hosszában közlekednek rajta hajók.. Délután felefedezzük Stirlinget: megtekintjük a város középkorból fennmaradt várát, valamint a Wallace Monument-et, mely William Wallace-nek, a skót nemzeti hősnek állít emléket.Este a szálláshelyek elfoglalása Stirlingnél, családoknál.

 

4. nap:  

Egész napos program a skót fővárosban: Edinburgh Castle, Camera Obscura, Royal Mile, Whisky Múzeum, St. Giles Cathedral, Parliament House, John Knox’s House, Canongate, Holyrood Palace, Princess Str., Scott Monument, Waverley Shopping Center…Este visszatérés a családokhoz.

 

5. nap:  

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség:Kirándulás a Loch Ness tóhoz. Útközben a csodálatos Blair Castle megtekintése, ahol még az earl-ök ma is élnek. Invernessen áthaladva érkezés a Loch Ness-i tóhoz, mely a híres szörny, Nessi otthona. Hajóra szállunk és a tavat átszelve (közben figyelve hátha Nessi is felbukkan a habok közül) gyönyörködünk a tájban. Urquhart váránál kötünk ki. Este visszatérés a családokhoz.
A fakultatív program ára: 30 GBP/fő (+ belépődíjak, hajójegy)          

                                                                  

6. nap:

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Délelőtt Abbotsfordba kirándulunk, a skót költő, Sir Walter Scott álom kastélyához, melynek érdekessége hogy saját tervei alapján középkori kastély mintájára építtetett. A kastélyban megtekinthető az eredeti berendezés, számos műtárgy. és a Melrose apátság felejthetetlen romjaihoz. Az apátságot I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol az egykori szentély falánál teljes titokban temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Látogatás egy Whisky lepárlóba, ahol a whisky készítés rejtelmeibe pillanthatunk be, és természetesen a kóstoló sem marad el. Este visszatérés a családokhoz.

A fakultatív program ára: 25 GBP/fő (+ belépődíjak)

  

7. nap:
Reggel a szállás elhagyása.Út közben megálló Alnwick kastélynál,mely a páratlan szépsége mellett arról híres, hogy itt forgatták a Harry Potter című film egy részét (a seprűlovagolást a kastély udvarán ki is próbálhatjuk! ). Kellemes séta kastélyparkban, ahol felkeressük a sövénylabirintust, és a ma már világhírű két belga kertész (Jacques és Peter Wirtz) által tervezett mérgező növényekből álló kertrészt, melynek célja hogy minél több ember legyen tisztában a természet veszélyeivel. Délután továbbutazás Newcastle-be. Komppal kelünk át Amszterdamba. Éjszaka a komphajón 4 fős, saját fürdőszobás kabinokban.

 

8. nap:

Indulás hazafelé.  Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, éjszaka az autóbuszon.

 

9. nap:

Visszaérkezés Budapestre, a kiindulási helyre a hajnali órákban.

Az árak kidolgozása folyamatban!

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.