Isztambult látni kell

Isztambult látni kell

Időpont:               2017. 06.26-07.01; 08.21-27; 10. 18-23.

Időtartam:           6 nap/5 éj

Elhelyezés:                    ***/****szállodákban (Isztambulban a szállás a városközpontban van!)

Ellátás:                5 reggeli, 3 vacsora (2-4. este)
Utazás:                 autóbusszal
         

Autóbusz utazásunk során Isztambulba látogatunk. Körutazásunk során megtekintjük a Kék mecsetet, vásárolunk, a Nagybazárba, lehetőség van fakultatív hajókirándulásra a Boszporuszon, illetve részt vehetünk egy török esten.

 

1. nap:
Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, az 56-osok tere, Időkerék elől. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Este a szállás elfoglalása Szófia környékén.
2. nap:
Reggeli után továbbutazás Isztambulba. Útközben fürdési lehetőség a Márvány- tengerben. A szállás elfoglalása Isztambul belvárosában a késő délutáni órákban.

3. nap:

Reggeli után ismerkedés a kelet kincseivel: Sultanahmet mecsetet (a híres Kék mecset a 6 minaretjével), Aya Sofia (1400 éve a keresztény világ legnagyobb temploma volt), Topkapi szultáni palota és hárem. Délután a világ leghíresebb fedett bazárját keressük fel: a Nagybazárt. A több, mint 500 éves épületkomplexumban közel 60 utcácska és mintegy 3000 boltja szolgálja ki a napi 250-400 ezer látogatót. A Fedett Bazár labirintusában néhány étterem és kávézó is található. A vásári hangulat és az esetleges hosszú alkudozások után visszatérés a szállásra.

4. nap:

Reggeli után fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon, ahonnan gyönyörű rálátás nyílik Isztambul városára, és az Aranyszarv-öböl térségére. A hajókirándulás után szabadidő a Galata-híd és a Fűszerbazár környékén, mely az ízek és illatok kedvelőinek igazi ínyencségekkel szolgál. Az Egyiptomi bazárként is ismert nagyhírű piac nevét az Indiából Egyiptom érintésével ide érkező fűszerekről kapta. A városnézést Isztambul sokak szerint legszebb vallási épületének, Szulejmán szultán dzsámijának megtekintésével folytatjuk. A nagymecset melletti temetőben a szultán, feleségei és gyermekei síremléke, valamint híres építészének, Sinan mesternek a türbéjét is megtalálható. A délutáni szabadprogram során megismerkedhetünk Isztambul európai arcával: az egykor a genovai kereskedők által lakott Galata-torony és Istiklal Caddesi környékével is.

Este fakultatív török est, egy helyi étteremben.(Török est: kb. 30 €/fő(műsor+ ital+ snacks))

Fakultatív program ára: 40 €/fő
5. nap:
Indulás haza. Útközben megálló Rodostóba, ahol felkeressük a Rákóczi Ferenc- házat, mely a száműzött, fejedelemre és kíséretére emlékeztet a Márvány-tenger partján. Este a tranzitszállás elfoglalása.
6. nap:
Reggeli után indulás haza. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.