Egy hétvége Velencében

Egy hétvége Velencében

Időpontok:     2017. 04.15-17-HÚSVÉT; 05.13-15.-VOGALONGA HAJÓS FELVONULÁS; 06.30-07.02; 08.25-27; 10.21-23.

Időtartam:      3 nap/ 2 éjszaka

Utazás:            autóbusszal

Szállás:           *** szálloda

Ellátás:           Reggeli

 

1. nap

Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, az 56-osok tere, Időkeréktől.  Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Út közben rövid látogatás Triest- ben, ahol amediterrán hangulatú kerttel övezettMiremare-kastélyt tekinthetjük meg.Este a szállás elfoglalása Jesolo környékén.

 

2. nap

Reggeli után áthajózás Murano, és Burano szigetére: Először áthajózás Murano szigetére, ahol egy üvegfúvó műhelyben a szemünk előtt készíti el az üvegmester a sziget híres üvegfiguráit. Felejthetetlen élményt nyújt, ahogy egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól. Majd Burano szigetére hajózunk, mely csipkéjéről és színes házairól híres. A szigeten ellátogatunk az egyik csipkekészítő manufaktúrába, ahol a sziget idősebb lakói kézzel készítik a buranoi csipkét.  

Következő állomásunk Velence. Gyalogos városnézés: Séta a Szláv rakparton, látogatás a San Zaccaria Egyházkerületben, majd a város szívébe érve a Dózse Palota, a Szt. Márk Bazilika, a Nemzeti könyvtár, a Campaníle és Prokurátori Paloták következnek. Utunkat a város „Váci utcáján” – a Mercerián folytatjuk, egészen a Rialto hídig. Ezt követően szabadprogram. Este visszatérés a szállásra.

 

3. nap

Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás Szlovéniába, ahol megtekintjük a Postojnai cseppkőbarlangot. A barlangba kisvonattal jutunk be, ahol ezt követően gyalogosan fedezzük fel a szebbnél- szebb cseppkőképződményeket. A túra végén láthatjuk a barlang legvédettebb állatát, az emberhalat (barlangi vakgőte) is. Érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

 

Figyelem! A Postojnai cseppkőbarlangban az állandó hőmérséklet 8 °C! A turistaút jól kiépített, elegendő kényelmes utcai cipő. A Vogalonga időpontjában is program szerint látogathatóak a szigetek!

 

Az árak kidolgozás folyamatban!

Egy hétvége Velencében

Egy hétvége Velencében

Olaszország » Veneto » Velence

3 nap    2018-09-21

Ellátás: Reggeli  

autóbusz

Oldal 1 a 1, ábrázolva 1 kínálatok 1 teljesen, tól 1. ig 1. kínálat-ig.