Krakkó-Auschwitz-Wieliczka-Zakopane

Krakkó-Auschwitz-Wieliczka-Zakopane

Program:

 1.    nap:
Indulás reggel 6:00-kor megbeszélt helyről. Utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Érkezés Krakkóba, ahol megkezdjük városnéző sétánkat: Európa legnagyobb műemlék jellegű főtere, (Rynek) Posztócsarnok, Szt. Adalbert templom, Flórián kapu, Barbakán. Este a szállás elfoglalása Krakkóban.

 2.    nap:
Reggeli után folytatódik Krakkó felfedezése. Ezúttal a Wawel – várnegyedet nézzük meg, mely egykor a lengyel királyok lakhelye volt. Séta a Visztula parton, majd látogatás a sárkánybarlangnál.   Délután kirándulás Auschwitzba, a nácik legnagyobb koncentrációs táborában berendezett emlékhelyhez. Este visszatérés a szállásra.

3.    nap:
Reggeli után látogatás a Wieliczkai sóbányába, mely gyönyörű sóból készült szobrairól, kápolnáiról, és termeiről híres.  Délután tutajtúrázunk goral csónakosok közreműködésével a Pieniny Nemzeti Parkot áttörő Dunajec folyón. A 15 km-es, felejthetetlen élményt nyújtó kirándulás 2-3 órát vesz igénybe. Este a szállás elfoglalása Zakopanéban.

 

4. nap:
Reggeli után ismerkedés Zakopanéval. Séta a sétálóutcáján ahol megtekintjük a gorál népcsoport díszes faházait, és templomát. Majd fogaskerekűvel feljuthatunk a Gubalowka hegyre (1128m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt már megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket (faszénen sült húsok, kolbász hurka stb). Ezt követően vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában.  (helyi kézműves termékek, jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában, és ízesítésben, ajándékok, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb).  Érdemes felkeresni a helyi specialitásokat kínáló hangulatos éttermeket is! Délután indulás haza, érkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.