Bosznia, Montenegró és Szerbia rejtett kincsei

Bosznia, Montenegró és Szerbia rejtett kincsei

Időpontok:     2017. 07.11-16; 09. 19-24.

Időtartam:      6 nap/5 éj

Elhelyezés:     *** szállodában (2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban)

Ellátás:           félpanzió (reggeli+ vacsora)

Utazás:            autóbusszal

 

1. nap: Indulás reggel 5:00-kor Budapest, 56-osok tere, Időkeréktől. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel.  A Neretva folyó mentén érkezünk Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Este a szállás elfoglalása Mostar környékén.

2. nap:
 Reggeli után a szállás elhagyása. Utazás Medjugorjeba, ahol egy kellemes sétát teszünk Mária megjelenésének helyéhez, majd fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére. Ezt követően indulunk, Dubrovnikba, a dalmát tengerpart műemlékekben egyik leggazdagabb városába: Óváros, Székesegyház, Ferences kolostor, Patika múzeum, Pile kapu megtekintése. Este a szállás elfoglalása Budva környékén.


3. nap: Reggeli után indulás Cetinjebe. Az egykor csak nehezen megközelíthető település, Montenegró fővárosa, és a Zeta fejedelemség központja is volt az évszádok során. A Cipur kápolnában helyezték örök nyugalomra az utolsó uralkodó, és családja földi maradványait. Következő állomásunk a pravoszláv hívők ezreit vonzó Szent Péter kolostor, ahol a szent kereszt egy darabját, és Keresztelő János relikviáit őrzik. Majd a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy felé vesszük az irányt, a Lovcen Nemzeti Parkba. Pihenőnk során lehetőségünk lesz megkóstolni a híres sonkájukat, sajtjukat Njeguši településén, ahol a helyiek nagy örömmel fogadják az érdeklődő vendégeket. Este visszatérés a szállásra.

 

4. nap: Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás:

Hajóról, és gyalogosan fedezzük fel a Kotori-öböl szigeteit, és rejtett szépségeit. Tivat kikötőjéből hajózunk ki, majd az első állomásunk Szirti Madonna szigete. A sziget érdekessége hogy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Ma katolikus zarándokhely. Templomának és múzeumának egyedülálló kincseit a világ minden tájáról hajósok hordtak össze. A nap fénypontja Az UNESCO Világörökség részét képező, egyedülálló Kotor városa. Séta a hangulatos óvárosban: régi kikötő, várfalak, főtér, Fegyverek tere, Szent Lukács templom, Szent Trifun Székesegyház. Továbbutazás Budvába, az Adria egyik legrégebbi településére, mely egyben Montenegró tengerpartjának mai fővárosa. Rövid séta, majd visszatérés a szállásra.

Fakultatív program ára: 30 €/fő (+ hajójegy)


5. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Napunkat Montenegró egyik legismertebb zarándokhelyén kezdjük, mely Nikšić mellett, egy kősziklába épült Ostrog monostor. A látvány egyedülálló! A kolostort a XVII. században Vasilije építette, majd itt is temették el. A csodatévő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak.  Továbbutazunk a Durmitor Nemzeti Parkon keresztül. Útközben megálló a festői Tara folyó völgyében, melynek hossza 15 km, és a  világ második legmélyebb kanyonja. Este a szállás elfoglalása Čačak környékén.


6. nap: Reggeli után indulás haza. Út közben Nándorfehérvárra (Belgrádba) utazunk: először bejárjuk a várat, majd rövid szabadprogram a szerb főváros központjában. Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Az árak kialakítása folyamatban!

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.