Barangolás a francia riviérán

Barangolás a francia riviérán

Genova – San Remo – Cannes – St. Tropez – Verdon Canyon – Grasse parfümgyár – Monaco – Eze Village – St. Paul De Vence – Nizza- Verona- Padova

 

Időpontok:          2017. 06. 03-10; 09. 16-23.

Időtartam:           8 nap/7 éj

Elhelyezés:          szállodában

Ellátás:                reggeli

Utazás:                autóbusszal

 

Részletes program:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, egész napos utazás rövid pihenőkkel. Este a tranzitszállás elfoglalása Olaszországban.

 

2. nap: Továbbutazás a Francia Riviérára. Útközben megállás Genovában. A központi pályaudvartól sétánkat megkezdve a Királyi palota és Egyetem épületeit látogatjuk meg, majd a Városháza és a Carlo Felice Színház következnek. A San Lorenzo katedrális és a Szent György Bankház mellett elhaladva érkezünk a klasszikus belvárosi negyedbe.  A híres olasz kikötőváros felfedezése után Utunkat folytatjuk a Ligúr tenger partján, majd megállunk San Remo településén. San Remo az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelye, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok, sikátoros óváros). Továbbutazás Franciaországba, este a szállások elfoglalása a Francia Riviérán.

 

3. nap: Délelőtt ismerkedés Cannes-nal, a filmfesztiválok városával: óváros (gyönyörű panorámájával), vásárcsarnok, bevásárló utca (ahol fellelhetjük a jó minőségű helyi termékeket, és kellemes levendula illat lengi be a környéket), tengerparti sétány, kikötő, Fesztivál palota (ahol a hírességek kézlenyomataikat „hagyták”).

Ezután hajókirándulás a Francia Riviéra partjai mentén St-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és lehetőség a város felett magasodó XVI. századi citadella és az ott berendezett Tengerészeti Múzeum megtekintésére. Sétánk végén találkozás a híres „Lütyő felügyelővel” az egykori csendőrőrsön (Louise de Funès híres csendőr sorozatának, egyik fő helyszínén). Este visszatérés a szállásra.

 

4. nap: Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a Verdon Canyonhoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szoktak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinensünkön. Az út során Pazar panorámában lesz részünk (fotószünet a kilátóknál). Megcsodáljuk Castillon települését, ahol a Szent Kereszt tónál mindenkit megvendégelünk egy pohár táj borra.  A nap zárásaként a Fragonard parfümgyár megtekintése Grasse-ban, a francia parfümipar központjában (Grasse-ban eredetileg bőrcserzéssel és kesztyűkészítéssel foglalkoztak. Medici Katalin megbízta egyik tudósát, hogy a Grasse környéki virágokból állítson elő parfümöt. Olyan nagy sikert aratott, hogy hamarosan a város világhírnévnek örvendett és alig kétszáz év múlva már a világ parfüm fővárosává fejlődte ki magát.). Este visszatérés a szállásra.

A fakultatív program ára: 40 €/fő

 

5. nap: Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Eze Village falujába, mely egy tenger feletti sziklára épült romantikus sasfészek (középkori hangulat, pazar panoráma). Következő állomásunk Monacó, a miniállam. Látogatás az Egzotikus Kertben, a katedrálisban, a világhírű Óceanográfiai Múzeumban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén (délben őrségváltás megtekintése a hercegi palotánál!). Délután ismerkedés Monte Carlóval: Forma 1-es utcai pálya, Grace hercegnő park, majd lehetőség a kaszinó meglátogatására. Este visszatérés a szállásra. A fakultatív program ára: 25 €/fő

 

6. nap: Először egy kellemes sétát teszünk St. Paul de Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provence-i településnek tartják. Félnapos városnézés Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb. A nap megkoronázásaként látogatás az 1921-ben alapított Florian Gourmand Központban, ahol kandírozott virágok, gyümölcsök, és csokoládék ejtik ámulatba a látogatókat. Este visszatérés a szállásra.

 

7. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Utazás az Olasz Riviérán, és az Appennineken keresztül érkezünk a szerelmesek városába, Veronába: amfiteátrum, Aréna, majd séta az hangulatos főutcán, a Via Mazzinin a hajdani Capulet- házhoz. Városnézés után szabadidő. Továbbutazás, majd a szállás elfoglalása.

 

8. nap: Reggeli után rövid városnézés Padovában, Szent Antal városában. A középkori hangulatot idéző városmagban felkeressük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello híres lovasszobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Hazaérkezés az esti órákban a kiindulási helyre.

 

Az árak kidolgozása folyamatban!

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.