Mozart városa: Salzburg

Aktuality
Mozart városa: Salzburg

Mozart városa: Salzburg

Salzburg Budapesttől kevesebb, mint 550 km-re található meg. Ausztria tartományának székhelye mely a Salzburg tartomány öt „Gau”-ja közül ez a város  (Flachgau) található a legészakabbra. Salzburg- Bécset, Grazt és Linzt követve a negyedik legnagyobb osztrák város.

salzburg

Templomok

Ami miatt ez a város vonzza, a turistákat az nem csak maga a természet mely elkápráztatja az odaérkezőket (a várost körülvevő hegyek, kastélyok, kis alpesi falvak), hanem rengeteg a látványosság is. A város tele van, dómmal illetve templomokkal melyet ma már a Világörökség részévé nyilvánítottak 1997-ben. A salzburgi dóm negyedben bepillantást nyerünk a hercegérsekség egykori központjába.  Az uralkodás története, a művészettörténet és az építészet egyaránt fontos szerepet kap a látnivalók között. Nem mellesleg csodálatos kilátás nyílik Salzburg városára és a környező hegyekre is.

salzburg a levegőből

Látnivalók

A következő látványosság melyet, ha az ember Salzburgban jár kötelező megnéznie Wolfgang Amadeus Mozart szülőházát, hiszen a várost Mozartstadtnak is nevezik. A zeneszerző nem csak itt született, hanem rövid életének több mint a felét itt is töltötte. A városban két Mozart múzeum is tud nekünk érdekességeket mesélni a klasszikus zene atyjának életéről és munkásságáról.

Itt található meg Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt erődítménye a Hohensalzburg vár. Ma már egész évben vármúzeumként várja az arra látogatókat illetve nyaranként nemzetközi Sommerakademie kurzusain a világ minden részéről érkező művészek adnak itt egymásnak „randevút”.

Az adventi időszakban is érdemes ellátogatni Salzburga, mert az egész város karácsonyi fényekbe öltözik.

advent salzburg

Építészet

A várost jellemzi a barokk építészeti stílus ezért érdemes ide ellátogatni, hiszen egy egészen különleges alpesi hangulat vesz minket körül 17. századi épületekkel.