Hova utazzunk az őszi szünetben?

Aktuality
Hova utazzunk az őszi szünetben?

Hova utazzunk az őszi szünetben?

2016-09-27

Még csak most kezdődött az iskola, máris iskolai szünettel találjuk szembe magunkat, ami kitűnő alkalom családi utazásokra. Bízunk benne, hogy a csodás őszi idő megmarad, azt pedig garantáljuk, hogy kirándulásaink örökké emlékezetesek lesznek.

 

Hauswirth Csokoládégyár és Pozsonyi állatkert

pozsonyi állatkert és dinópark

 

 Melyik az a gyerek, aki nem szereti a csokoládét és a dinókat. Egy napos kirándulásunk során először Ausztriába látogatunk, ahol feltöltjük magunkat energiával, majd tovább utazunk Pozsonyba, ahol az állatkertet látogatjuk meg. A Pozsonyi Állatkert különlegessége a Dinópark, ahol élethű szobrok repítenek vissza minket az időben. Az állatkert egyébként is hatalmas, 96 hektáros területen helyezkedik el, ahol összesen 700 emlőst, 200 madarat és 40 csúszómászót csodálhatunk meg.

 

Érdekel az utazás>>

 

Élményvasúttal a Semmeringen + Lindt csokoládégyár mintabolt

 semmering

Nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is különleges élmény ez a kirándulás. A semmeringi vasút az UNESCO Világörökség részét képezi. A pálya hossza összesen 41 km, 14 alagúton, 11 vashídon, több mint 100 kőhídon, és 16 viadukton halad át a vasút, az út folyamán lélegzetelállító kilátásban lesz részünk(Út hossza kb. 40 perc), de itt a kalandok még nem érnek véget. Innen a Magic Mountain Express kabinos felvonóval a Hirschenkogel utazunk tovább hegycsúcsra (1340 m). Itt meghódítjuk a Millenium kilátót, melyről +30 méter magasságból csodálhatjuk a környező hegyeket, úgy, mint a Rax, vagy a Schneeberg. Tiszta idő esetén akár egészen a Bécsi medencéig is el lehet látni!

 

Érdekel az utazás>>

 

Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz

plitvicei-tavak

 

Non stop utazásunkat olyan családoknak ajánljuk, ahol a gyereknek nem okoz gondot, a hosszú busz út, és a buszon alvás. A Plitvicei Nemzeti Park megéri a hosszas buszozást, mert a vízesések paradicsoma ősszel is varázslatos. Ezernyi szín, kristálytiszta víz, megszámlálhatatlan vízesés. Kedvenceim a vízben élő fák. Nézzék meg a saját szemükkel!

 

Érdekel az utazás>>

 

Hétvégi kiruccanás Prágába

 

A cseh fővárosba két napos kirándulást teszünk. A száz tornyú városban megtekintjük az Óvárost, a Vencel teret, Károly hidat, a Lőpor tornyot, a Tyl Színházat, majd a második napon a Várnegyedet: Szent Vitus Katedrális, Arany Utcácska, Szent György templom.

A szülők megkóstolhatják a kiváló cseh söröket, és az egész család a helyi ételspecialitásokat.

 

Érdekel az utazás>>