Élménybeszámoló- Brüsszel- London- Párizs

Aktuality
Élménybeszámoló- Brüsszel- London- Párizs

Élménybeszámoló- Brüsszel- London- Párizs

2018-04-28

Élménybeszámoló: Brüsszel- London- Párizs

Mi az iroda Brüsszel- London- Párizs elnevezésű útját választottuk, mert szimpatikus volt, hogy amit érintünk út közben, azt is megnézzük, illetve nem nagyon lett volna alkalmunk külön Párizsba is elutazni, de látni természetesen szerettük volna.

Az utazás előtt vagy háromszor pakoltuk újra a bőröndöt, mondván hosszú út, de csak a legfontosabbakat vigyük magunkkal, ne az egész házat. De mindig volt, amit felírtunk a listára. Sok mindenben segítségünkre volt az utas tájékoztató is, amit az Adutourstól kaptunk. Váltottunk fontot, és eurót amennyit ajánlottak, vettünk átalakítót, figyelembe vettük a gyakorlatias tanácsaikat.

Az első nap hosszú volt, utaztunk, néhány pihenővel, de este pihe-, puha ágy várt a szállásunkon. Másnap nem túl frissen, de újult erővel vágtunk neki Brüsszelnek, és nem volt csalódás. Sőt!! Az óváros, mintha egy mesekönyvből ugrott volna elő! Gyönyörű középkori házak, csoki, és waffel illat mindenhol.. Szenzációs hangulata volt!! Ide(is) vissza KELL jönnünk!!

Továbbutaztunk a következő szállásig, és másnap áthajóztunk Angliába. A komp (csilli-villi) olyan klassz volt, hogy sajnáltuk, hogy csak 90 perc a menetidő. Volt rajta több étterem, parfümbolt, souvenir bolt, casino, és a fedélzeten szuper kilátás mindkét irányba a La Manche csatornán. Visszanézve az alacsony, homokos partú Calais-t, előre nézve Dover magas, fehér szikláit láttuk.

Furcsa volt megérkezéskor, hogy bal oldalt gurultunk ki a főútra. Néhányan fel is szisszentek az első körforgalomnál. Nagyon izgatottak voltunk mit tartogat számunkra London.. 

Rögtön a belvárosban kezdtünk. Megnéztük a Szent Pál Katedrálist (a bevállalósak a toronyba is felmásztak, volt is izomláz), majd a hírhedt egykori börtönbe, a Towerbe látogattunk, ahol a koronaékszereket is megnéztük (Jól kitalálták, hogy futószalagra lépve lehet a vitrinek előtt elhaladni, így nem torlódik fel a sor, és perce vicces is egyben.) Levezetésként Greenwichbe mentünk, amiről már szintén sokat hallottunk. Este vártak minket a családok. Mindenkit hazavittek autóval, és megbeszéltük, a másnapi találkát. Kiemelném, hogy hatalmas élmény volt egy angol családdal lakni. Addig csak tv-ben láttam, ilyen tégla sorházakat, kicsi kerttel, takaros, kandallós nappalival. Nem beszélve arról, hogy szívélyes vendéglátók!!

A következő nap tömény London volt! Fárasztó, de felejthetetlenül jó! Sétálva jártuk be a Parlament (Big Ben), Westminster Apátság, Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden útvonalat. Közben volt ebédszünet, amikor a családok által csomagolt szendvicseket, chipset (én klasszikus eceteset kaptam), üdítőt elfogyasztotta a csapat.

Másnap Winsdorba utaztunk. Titkon reméltük, hogy elcsípjük a királynőt. J Sajnos Skóciában volt akkor. A Windsori kastély, szinte álomszerű volt. Hihetetlen gazdagságról árulkodik az a gyűjtemény, amit itt láttunk. Maga a városka a pályaudvarával beleillene egy Harry Potter filmbe. Délután a British Múzeumba kukkantottunk be. Erre a múzeumra szerintem egy hét is kevés lenne…

Canterbury városába érve megint elkapott az érzés, ide is vissza kell jönnünk! Zeg- zugos utcácskák, több száz éves házak(szépen felújítva), némelyikbe klasszikus cukorkabolt (az illata már messziről érződött). A katedrálisba kaptunk magyar nyelvű leírást is az idegenvezetés mellé, ami mindenkinek jól esett. Majd visszakompoltunk Franciaországba, és elfoglaltuk a szállásunkat.

Párizst mindenkinek látnia kell!! Mondjuk egy nap tényleg csak ízelítő a városból, de ha máskor jövünk(remélem), már ismerősebb lesz minden. Láttuk a Notre Dame- ot, a Louvre-t, az Eiffel-tornyot (ide fel is mentünk lifttel!), és sétáltunk a csodás Szajna folyó partján.

Reggel már indultunk haza. Szomorúan, hogy véget ért a kalandozás.. De persze vártuk is a hazaérkezést, hogy tudjunk az itthoniaknak mesélni, odaadni az ajándékokat, és hogy elkezdhessünk gondolkozni a következő úti célon.

Köszönjük a élményekben igen dús utat, jó szállásokat, jó idegenvezetőt, és a szuper buszt! Nemsokára ismét Önökkel utazunk, ez tuti!! J