Élménybeszámoló- Kiruccanás Prágába

Aktuality
Élménybeszámoló- Kiruccanás Prágába

Élménybeszámoló- Kiruccanás Prágába

2017-05-17

Adventkor már sokszor voltunk az irodával Bécsben. Ott hallottunk erről a két napos programról Prágába. Mivel nehezen tudunk a munkánk miatt hosszabb utakra menni, ez ideális választás volt. Nem kellett szabadságot sem kivennünk, és sok mindent láttunk.

A Hősök terétől indultunk reggel 6 órakor. Magyarországon a Mosoni Pihenőben álltunk meg pihenőre. Ittunk egy jó kávét, kinyújtóztattuk a lábunkat és indultunk tovább. Prágába kisebb megállásokkal délután egy óra körül értünk. A prágai várat néztük meg. Láttuk a Kolozsvári testvérek híres sárkányölő Szent- György szobrát, a Szent Vitus katedrálist, Szent György templomot, a palotarészt, és végigsétáltunk a mesébe illő színes falairól híres Arany utcácska kicsiny házai között. Szépen fel volt újítva minden része, ugyanakkor megtartották az egykori hangulatos antik felületeit. Lesétáltunk a Moldva folyó partjához, átkeltünk a Károly hídon (megsimogattuk a szerencsehozó szobrot is!), így értünk az óvárosba, ahol a lehetőségek megismertetése után kaptunk szabadidőt, amit természetesen egy jó sörözéssel kezdtünk (ha már Prágában vagyunk), és vásárolgatással, nézelődéssel folytattunk. Nagyon kellemes időnk volt, elfogadható mennyiségű turistával. Este találkoztunk a csoporttal, és a Vencel térnél beültünk a jól megérdemelt vacsoránk elfogyasztásához. Nagyon klassz hely volt, még saját sörfőzdéje is volt! A vacsora olyan volt amilyenre számít az ember ha ide látogat. Bőséges, finom, és gyors a felszolgálás. Mindenki külön fizette az italát, de igaz az még a belvárosban is, hogy Európában itt a legolcsóbb (és legjobb) a sör. Tudni érdemes a helyi sörözési szokásokat. Ha üres a korsó automatikusan hozzák a következőt. Vagy lefelé kell fordítani, vagy a söralátétet a tetejére tenni, jelezve, hogy nem kérünk többet. Mondta ugyan az idegenvezető, de ez csak a harmadik korsó után jutott eszünkbe.. J Vacsora után busszal mentünk ki a külvárosi szállodánkba. Teljes volt a nap a kezdéstől a vacsoráig. Nagyon elégedetten hajtottuk álomra a fejünket.

Másnap reggel, bőséges, svédasztalos reggelivel kezdtünk, és már mentünk is a programra. A Vencel térnél, a Főpályaudvarnál szálltunk ki a buszból, és indultunk gyalog az óváros felfedezésére: Lőpor torony, Főtér: Tyl színház, Orloj (megint megnéztük az órajátékot, ami megunhatatlan). Sok- sok épületről tudtunk meg érdekes, néha hátborzongató történeteket. Kaptunk egy kis szabadidőt, úgyhogy ami előző nap kimaradt még elmentünk nézelődni. Utána indultunk haza. Este kilenc körül értünk vissza, úgyhogy kényelmesen haza tudtunk még menni tömegközlekedéssel. Sajnáltuk hogy másnap már munka volt, de nagyon megérte erre az utazásra elmenni. 

 

Hétvégi kiruccanás Prágába ->>