Horvátország, Isztira, Istria, Rovinj, Pula, Opatija, Krk

Aktuality
Horvátország, Isztriai-félsziget

Horvátország, Isztriai-félsziget

2017-05-02

Horvátország/ Isztriai- félsziget

Délnyugati szomszédunk számos természeti látnivalóval büszkélkedik. Miért is látogat el minden évben több ezer magyar ebbe a páratlan országba? Gyönyörű tengerpartok, kristálytiszta, kék tenger (mely minden búvár álma), napsütés, érintetlen öblök. Természeti kincsei mellett épített emlékeit is érdemes felkeresni: Pula belvárosa, az amfiteátrummal a Római Birodalom emlékeit őrzi, míg például Rovinj óvárosa, és kikötője a Velencei Köztársaság építészetét, és szimbólumait őrzi. Felejthetetlen emlékké teszi az utazást továbbá a mediterrán klíma és vegetáció: a leanderek és levendulabokrok színkavalkádja, a pineaerdők, a kabócák ciripelése, a kikötők pálmafás sétányai. Ott tartózkodásunkkor óhatatlanul felvesszük a helyi szokásokat. Nagyközben a strand nyugalmát, és hangulatát élvezzük, valamint a horvát falvak, kisvárosok fehér kővel épített, zeg- zugos utcáit fedezzük fel. Majd eljön az este, kellemesen lehül a levegő, és felpezsdül az élet. Kinyitnak az étterem teraszok, a kikötői árusok kirakják portékájukat, és számos helyen szabadtéri koncerteknek lehetünk szem- és fültanúja. Nem csoda tehát, hogy aki egyszer megízleli ezt az életérzést visszavágyik az Isztriára!

Rovinj

Az Isztriai-félsziget délnyugati részén található, Pulától 30 km-re. Isztria ékszerdobozának is hívják ezt a romantikus mesevárost, melynek központi elemét már messziről látjuk. Ez nem más, mint a Szent Eufémia templom, és az alatt elterülő, szűk utcákból, sikátorokból álló Óváros. A városka közelében lévő szigetek, Katerina, Crveni Otok és a Limski-fjord, kellemes kirándulásokra adnak lehetőséget.

Pula

pula isztria horvátország

A várost a rómaiak alapították. Fontos kikötőváros, és hadászati központ volt. Ebben az időben építették a város citadelláját, az amfiteátrumot, a főtéren látható templomokat, városkapukat, és korzókat. Az egykor gladiátorharcoknak helyet adó amfiteátrum mai szerepe sokkal barátságosabb. Számos szabadtéri koncertet, és rendezvényt tartanak benne. 

Plitvicei-tavak és az Isztiai-félsziget->>

Opatija

A Kvarner-öböl egyik legismertebb fürdőhelye, régi nevén Abbázia, Rijekától 14 km-re, az Ucska hegy lábánál. A település strandját a Rózsák Riviéréjának is szokták nevezni. Csodálatos parkjai, impozáns tengerparti szállodasorai, pálmafás sétányai lenyűgözik az idelátogatókat. Strandja egyedi hangulatot kínál az ide látogatónak.

Opatija, fürdőzés a horvát riviérán->> 

Krk-sziget

A horvát tengerpart legnagyobb szigete, melyre a Kraljevicánál épült hídon lehet eljutni. Gépkocsival utazóknak hídpénzt kell fizetniük. Hívják arany szigetnek és zöld szigetnek is. Az előbbi elnevezés csodás emlékeire, az utóbbi gyönyörű növényzetére utal. Érdemes ellátogatni a sziget hangulatos településeire, melyek kulturális és természeti látnivalókban is bővelkednek.

Fürdőzés Krk-szigeten->>

Krk város

Ma is a sziget fővárosa, és egyben a turisták leginkább keresett települése. A várost körülvevő városfal a XII-XV. században épült. Érdemes megcsodálni a Frangepán várat, az Óratornyot, a Városházát. A város sikátoraiban jóformán alig találunk kétszáz évesnél fiatalabb épületet. Számos, fokozatosan mélyülő stranddal büszkélkedhet, ami miatt a családos turisták számára is ideális célpont.