Bécsi húsvéti vásárok

Aktuality
Bécsi húsvéti vásárok

Bécsi húsvéti vásárok

2017-04-03

Bécsben évek óta több húsvéti vásárt is rendeznek, ahol hagyományos húsvéti díszekkel, kézműves tojásokkal, finom falatokkal és izgalmas felnőtt és gyerek programokkal várják az érdeklődőket.

 

Schönbrunn

A Schönbrunni Kastély előtti színes húsvéti vásárban mintegy 60 kiállító kínálja portékáját, akik Ausztriából és szomszédos országokból. A szépen kialakított kunyhókban találhatunk mindenféle tojás remekművet, faszobrokat, kerámiákat, üveg dísztárgyakat, ékszereket és mindenféle kerti és lakásdekorációt, ami a húsvéthoz kapcsolódik.

A húsvéti nyuszi workshoppon a gyerekek készíthetnek marcipán nyuszit és barkából asztali dekorációt, emellett izgalmas rejtvények és játékok várják a legfiatalabb látogatókat. Nagyszombaton jazz-zenészek gondoskodnak a jó hangulatról, bárki táncra perdülhet.

 

Tartson velünk a Schönbrunni húsvéti vásárba->>

 

Freyung

A bécsi húsvéti vásár a karácsonyi vásár testvére, melyet először 1990-ben rendeztek meg. A Bécs történelmi piacterén, a Freyungon, megrendezett különleges vásáron található „Európa legnagyobb tojáshegye”.

Freyung egy kivételes helyen, Bécs központjában található.  Ősidők óta piac volt ezen a helyen. Ahogyan korábban is, most is a húsvéti vásáron kézműves mesterek mutatkoznak be, megkóstolhatjuk a különleges húsvéti ételeket. A színpadon különböző programok váltják egymást. Lesz bábszínház, gyerek tánccsoport, táncház, zene és kézműves foglalkozás.

 

Kézműipari vásár az Am Hof téren

 

A kézműipari vásárt a Kunst + Handwerk alapítvány szervezi 2002 óta. A vásáron képzőművészeti alkotások, dekorációk találhatóak meg, mintha külön kis boltokba látogatnánk el.

Modern és hagyományos kézműves termékekkel várják az érdeklődőket március 31-április 17. között minden este 8 óráig.

 

Hagyományörző húsvéti vásárok Bécsben utazás ->>