Bad Aussee és Halstatt

Aktuality
Bad Aussee és Halstatt

Bad Aussee és Halstatt

2017-03-21

Májusban buszos utazás keretén belül elutazunk a Nárcisz Fesztiválra Bad Ausseebe és meglátogatjuk Ausztria egyik ékszerdobozát Halstattot.

 

Bad Aussee

Bad Aussee Ausseerland tartományhoz tartozik, Ausztria földrajzi középpontja, a Salzkammergut tavak gazdasági és kulturális központja. 2010-ben elnyerte az alpesi város címet.

A város lakosság 5 100 fő, első sorban kultúrából és turizmusból élnek. A városnak van egy kis fürdője, ahol különböző gyógykezeléseket végeznek.

A városban több nagyobb rendezvény is van az év során, ebből az egyik kiemelkedő a Nárcisz Fesztivál, melyet minden évben májusban rendeznek meg. Hatalmas virág szobrokat készítenek és ezzel vonulnak fel Bad Aussee utcáin. Ennek a forgatagnak lehetünk részesei utazásunk során.

 

Halstatt

Halstatt szinténa Salzkammergut tartomány része, 17 km-re található Bad Aussee-től. Hegyekkel ölelt varázslatos helyen fekszik. Lakosainak száma még az 1000 főt sem éri el. Halstatt történetében mindig fontos szerepe volt a só előállításnak. A sóbánya 7000 éves múltra tekint vissza, a világ legöregebb sóbányája. A város a kelta eredetű nevét is sóról kapta: hall = só, statt = állomás, helység. (A só helye)


Ha valaki ellátogat ide, ne lepődjön meg, hogy itt tulajdonképpen minden a sóról szól. A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. A városba egy közel egy kilométeres alagúton lehet bejutni. Az autókat kitiltották a belvárosból, de hely igazából úgy sem lenne a számukra. A város főtere Ausztria egyik legszebb főtere: mesebeli virágos házikókkal és Szentháromság szoborral a közepén.

A Hallstatti tó (Hallstättersee) egyike Salzkammergut 76 tavának, hírnevét és nevét egyaránt a városnak köszönheti.

Tartsanak velünk!