5 hely, ahova elvisszük bécsi adventi utazásaink során

Aktuality
5 hely, ahova elvisszük bécsi adventi utazásaink során

5 hely, ahova elvisszük bécsi adventi utazásaink során

2016-11-02

A bécsi adventi vásár minden évben meglepetéseket tartogat, így akkor sem fogjuk megunni, ha minden évben ellátogatunk a városba. Ám ha még izgalmasabb kirándulásra vágyunk, kössük össze utazásunkat más bécs környéki uticéllal, ehhez adunk most tippeket.

 

Steyr

steyr advent

 Steyrben 1998 óta rendeznek karácsonyi vásárt. A vásáron közel 30 kiállító várja az érdeklődőket. Kaphatók ajándékok, sült kolbász, fenyő pálinka és természetesen nem hiányozhat az alma bor, puncs és forralt bor. A vásáron a gyerekekre is gondolnak, körhinta és gyermekvasút és kézműves kuckó várja a legkisebb látogatókat.

Advent Bécsben és Steyrben

 

Hauswirth csokoládégyár 

hauswirth csokoládé

A csokoládégyárat 1949-ben alapította Franz Hauswirth. Üreges csokoládé figurákat és klasszzikus édesipari termékeket kezdtek el gyártani, és hamar igen népszerűek lettek a csoki nyuszi és télapó figuráik, melyet szupermarketekben is meg lehetett vásárolni. 1995-ben a cég kínálat kibővült, ekkor került a termékek közé az oly népszerű csoki banán. A Hauswirth család immár harmadik generáció óta végzi a munkát a csokoládé gyárban. Mottójuk: Jó nekem – kiváló minőségű termékek elérhető áron.

Advent Bécsben és Csokoládégyár látogatás

 

Seegrotte – tavas barlang

seegrotte tavas barlang

A Seegrotte-tavas barlang a világ legnagyobb földalatti tavasbarlangja. A használaton kívüli bánya 1932-ben nyitotta meg a kapuit a lakosság előtt. A második világháború alatt a vizet kiszivattyúzták és föld alatti repülőgépgyárként működött, 2000 dolgozó, köztük sok munkaszolgálatos készítette a repülőgépeket. Itt készítették az első sugárhajtású vadászgépet, melynek részletei ma is megtekinthetőek a kiállításon. A tavas barlang 1948-ban nyitotta meg újra a kaput, melyet azóta több mint tízmillió turista látogatott meg.

Advent Bécsben és Seegrotte–tavas barlang

 

 Schönbrunni kastély

schönbrunni kastély

 A Schönbrunni kastély a császári család egykori nyári rezidenciája, Európa egyik legszebb barokk építménye. A kastély kertje minden évszakban csodálatos. Télen is magában hordozza a megújulás lehetőségét, a kopár fák, a felásott virágágyások szinte láttatják a tavaszt. A kastély területén állatkert is található, mely télen is várja a látogatókat. A kastély előtt adventi bódék és forralt bor illat csábítja a turistákat. A kastély adventi vásárában évről-évre különleges karácsonyi bögréket vihetünk haza.

Advent Bécsben és Schönbrunni kastély

 

Melk

melk

Melk az Unesco világörökség részeként nyilvántartott wachaui kulturtáj nyugati kapuja. A város leglátványosabb épülete a Szent-Benedek rendi apátság. Az Apátsági Múzeumban fény és hang effektek és számítógépes animáció mutatja be apátság építési múltját. Az apátság legérdekesebb termei a Márványterem és a művészeti könyvtár. A melki adventi vásár a családias hangulatú főtéren kerül megrendezésre. A vendégeket változatos meleg ételekkel, kézműves italokkal és változatos zenei programmal várják.

Advent Melkben és Bécsben